O τουρκικός Τύπος φορτώνει στους «8» το σχέδιο δολοφονίας του Ερντογάν - iefimerida.gr

O τουρκικός Τύπος φορτώνει στους «8» το σχέδιο δολοφονίας του Ερντογάν

Φωτογραφία:EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΤΣΙΚΑΚΗ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην ομάδα που πήγε να σκοτώσει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο ξενοδοχείο όπου διέμενε, κάνοντας τις διακοπές του, ανήκουν, σύμφωνα με τη φιλοκυβερνητική τουρκική Εφημερίδα Star, οι 8 στρατιωτικοί που προσγειώθηκαν στην Αλεξανδρούπολη.

Όπως έγινε γνωστό, τις κρίσιμες στιγμές της απόπειρας του πραξικοπήματος οι στασιαστές προσπάθησαν να εξουδετερώσουν τον Τούρκο πρόεδρο, εκείνος ωστόσο κατάφερε να σωθεί χάρη στις προσπάθειες των αντρών της προσωπικής του φρουράς.

Το βίντεο-ντοκουμέντο

Σε βίντεο φαίνονται οι κινήσεις των στρατιωτών έξω από το ξενοδοχείο.

Γι' αυτόν τον λόγο είχε στηθεί επιχείρηση με τη συμμετοχή ειδικά εκπαιδευμένων κομάντος, προκειμένου να τον εντοπίσουν στο ξενοδοχείο που παραθέριζε. Συγκεκριμένα, τρία ελικόπτερα γεμάτα με κομάντος απογειώθηκαν από στρατόπεδο των ειδικών δυνάμεων της Σμύρνης και κατευθύνθηκαν στη Μαρμαρίδα, όπου ήταν γνωστό ότι επί έξι ημέρες διέμενε σε ξενοδοχείο της περιοχής ο Ταγίπ Ερντογαν.

Οι μυστικές υπηρεσίες έσωσαν τον Ερντογάν
Αν και όλη η χώρα αιφνιδιάστηκε από την απόπειρα των στασιαστών να ρίξουν την κυβέρνηση και να αναλάβουν τα ηνία της χώρας, οι μυστικές υπηρεσίες κατάφεραν να αποκαλύψουν το σχέδιο δολοφονίας ή σύλληψης του Ερντογάν και να το αποτρέψουν.

Οι κινήσεις των ανδρών ασφαλείας του Τούρκου προέδρου ήταν άμεσες και αποφασιστικές. Αρχικά τον μετακίνησαν σε άλλο κτίριο κοντά στο ξενοδοχείο. Γύρω του σχημάτισαν μία ανθρώπινη ασπίδα από περίπου 100 ειδικά εκπαιδευμένους αστυνομικούς.

Πεδίο μάχης το ξενοδοχείο
Τα ίχνη και τα σημάδια από τις σφαίρες στους χώρους του ξενοδοχείου μαρτυρούν ότι έπεσαν εκατοντάδες πυροβολισμοί. Οι κομάντος εξουδετερώθηκαν και τα ευρήματα με το υλικό και τα όπλα που είχαν πάνω τους μαρτυρούν ότι είχαν πάει έτοιμοι για μάχη.

Το βίντεο από την επιχείριση των κομάντος κατά του Ερντογάν:

Το σχέδιο διαφυγής και η απόπειρα κατάρριψης
Αφού οι άνδρες ασφαλείας του Ταγίπ Ερντογάν κατάφεραν να εξουδετερώσουν τους κομάντος και να κρατήσουν ασφαλή τον Τούρκο πρόεδρο, προχώρησαν στο σχέδιο διαφυγής του. Ο Ερντογάν μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο προεδρικό αεροσκάφος, το οποίο απογειώθηκε άμεσα. Ωστόσο, η απειλή για τη ζωή του δεν είχε σταματήσει, αφού το προεδρικό αεροσκάφος εντοπίστηκε από μαχητικά τύπου F-16, τα οποία ήταν υπό τον έλεγχο των πραξικοπηματιών.

Τα δύο από αυτά κατάφεραν, όπως λέγεται, να πλησιάσουν και να παρενοχλήσουν το αεροσκάφος που μετέφερε τον Τούρκο πρόεδρο. Αναπάντητο όμως παραμένει το ερώτημα γιατί ενώ οι κομάντος προσπάθησαν να εξοντώσουν τον Ερντογάν, τα μαχητικά απλώς παρενόχλησαν το προεδρικό αεροσκάφος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ