Λαγκάρντ: Οι γρήγορες κινήσεις της Τράπεζας της Τουρκίας καθησύχασαν τις αγορές - iefimerida.gr

Λαγκάρντ: Οι γρήγορες κινήσεις της Τράπεζας της Τουρκίας καθησύχασαν τις αγορές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι γρήγορες ενέργειες της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας και άλλων φορέων βοήθησαν ώστε να καθησυχαστούν οι αγορές μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη χώρα, δήλωσε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

«Το Σαββατοκύριακο, όλοι μας βρισκόμασταν σε επιφυλακή, παρακολουθώντας την κατάσταση, αναρωτιόμασταν αν θα έπαιρναν τα σωστά μέτρα», όπως δήλωσε σε συνέντευξή της στο πρακτορείο Bloomberg. Οι τουρκικές αρχές, περιλαμβανομένης της κεντρικής τράπεζας και των χρηματοπιστωτικών αρχών «αντέδρασαν πολύ δυνατά, με συντονισμένο τρόπο, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι θα υπάρχει διαθέσιμη ρευστότητα, πως οι τράπεζες θα λειτουργήσουν».

Σημειώνεται ότι σε μια προσπάθεια να καθησυχάσουν τους επενδυτές, οι αρμόδιες τουρκικές αρχές γνωστοποίησαν την Κυριακή ότι θα παράσχουν απεριόριστη ρευστότητα στις τράπεζες και θα στηρίξουν τη λίρα καταργώντας τα όρια στις καταθέσεις ξένου συναλλάγματος που επιτρέπεται να χρησιμοποιούν ως εγγύηση οι εμπορικές τράπεζες.

Brexit

Σε ό,τι αφορά το Brexit, η επικεφαλής του ΔΝΤ είπε πως η ψήφος της Βρετανίας για αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ενισχύσει την ανάγκη οι ευρωπαίοι ηγέτες να δείξουν τα οφέλη του μπλοκ. «Η απόφαση που έλαβε ο Βρετανικός λαός να φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επιταχύνει κατά την άποψή μας την ανάγκη συνένωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και την ανάγκη να δοθεί ένα ισχυρό μήνυμα στον Ευρωπαϊκό λαό για τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει η Ευρώπη», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ιταλικές τράπεζες

Αναφερόμενη στις ιταλικές τράπεζας η κ. Λαγκάρντ δήώσε ότι οι ιταλοί αξιωματούχοι κατανοούν καλά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τραπεζικός κλάδος της χώρας. Οπως είπε, υπάρχει τρόπος και να αντιμετωπιστεί το υψηλό επίπεδο των μη εξυπηρετούμενων δανείων που έχουν κάποιες τράπεζες αλλά και παράλληλα να υπάρχει συμμόρφωση με τους ευρωπαϊκούς κανόνες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ