Ο Independent «καρφώνει» τον Μπόρις Τζόνσον -Οι χώρες για τις οποίες έχει κάνει αρνητικά σχόλια [εικόνα] - iefimerida.gr

Ο Independent «καρφώνει» τον Μπόρις Τζόνσον -Οι χώρες για τις οποίες έχει κάνει αρνητικά σχόλια [εικόνα]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΜΠΕ /EPA
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έναν διαδραστικό χάρη με τις προσβολές και τα αρνητικά σχόλια που έχει διατυπώσει κατά καιρούς για άλλες χώρες ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, δημιούργησε ο Independent.

Μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν οι δηλώσεις του για:

Τη Ρωσία και τον Βλαντιμίρ Πούτιν: «Παρά το γεγονός ότι μοιάζει με τον Ντόμπι το ξωτικό, είναι ένας αδίστακτος και πανούργος τύραννος».

Την ΕΕ: Τα σχόλια του για την ΕΕ είχαν ως αποτέλεσμα να του ασκήσουν έντονη κριτική ειδικά στη Γερμανία. Για την ΕΕ ότι ακολουθεί τον δρόμο του Αδόλφου Χίτλερ και του Ναπολέοντα, προσπαθώντας να δημιουργήσει ένα ευρωπαϊκό υπερκράτος.

Την Αμερική: Στο παρελθόν έχει εκφραστεί με αρνητικό τρόπο τόσο για τον Μπαράκ Ομπάμα όσο και για την Χίλαρι Κλίντον, αλλά και τον Ντόναλντ Τραμπ.

Τις χώρες της Κοινοπολιτείας: «Λέγεται ότι η βασίλισσα αγάπησε την Κοινοπολιτεία, εν μέρει επειδή την τροφοδοτούν με τακτικές επευφημίες τα πλήθη από αραπάκια που κυματίζουν σημαίες».

Τη Ζιμπάμπουε: «Η Ζιμπάμπουε είναι τώρα η δεύτερη πιο φτωχή χώρα στη γη -έχει ηττηθεί μόνο από το Κονγκό για τη συνολική φρικαλεότητα».

Την Κίνα: Την συνέκρινε με αρνητικό τρόπο με την ιστορική Βρετανική Αυτοκρατορία: «Εμείς δεν χρειάζεται να φοβόμαστε τους Κινέζους», είπε. «Η Κίνα δεν θα κυριαρχήσει τον κόσμο. Εμείς δεν χρειάζεται να διδάξουμε τα μωρά Μανδαρινά». «Σε σύγκριση με την παλιά Βρετανική Αυτοκρατορία, και το νέο αμερικανικό imperium, η κινεζική πολιτιστική επιρροή είναι σχεδόν μηδενική, και είναι απίθανο να αυξηθεί».

Χάρτης: Independent

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μπόρις Τζονσον αρνητικα σχόλια χώρες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ