Αυτός είναι ο ήρωας που σταμάτησε το φορτηγό του μακελάρη της Νίκαιας [εικόνες] - iefimerida.gr

Αυτός είναι ο ήρωας που σταμάτησε το φορτηγό του μακελάρη της Νίκαιας [εικόνες]

Φωτογραφίες-Βίντεο: TFI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δυο άνδρες, ένας μοτοσικλετιστής που έριξε το σκούτερ του στις ρόδες του φορτηγού, τα στοιχεία του οποίου παραμένουν ακόμα άγνωστα και ένας πολίτης που κρεμάστηκε από την πόρτα του οδηγού/τρομοκράτη, είναι τα δυο άτομα που προσπάθησαν να ανακόψουν την τρομοκρατική επίθεση στην Νίκαια της Γαλλίας.

Εν μέσω γενικευμένου πανικού και ενώ Mohamed Lahouaiej Bouhlel κατέβαινε με το λευκό φορτηγό την Promenade des Anglais, σπέρνοντας τον θάνατο, κάποιοι περαστικοί είχαν το θάρρος να προσπαθήσουν να σταματήσουν τη αποτρόπαια πράξη του.

Αυτός είναι ο ήρωας που σταμάτησε το φορτηγό του μακελάρη της Νίκαιας [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Αρκετοί μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν έναν πεζό να πιάνεται στην πόρτα του φορτηγού από την μεριά του οδηγού σε μια προσπάθεια να τον καθυστερήσει.

Το όνομα του, Alexandre Migues, κάτοικος Νίκαιας, που βρισκόταν στην παραλιακή λεωφόρο της πόλης βράδυ της 14ης Ιουλίου.

Βλέποντας το φορτηγό να επιτυγχάνει συνθλίβοντας κάτω από τις ρόδες του μια γυναίκα, ανέβηκε στο ποδήλατο του και άρχισε να τρέχει από πίσω από το φορτηγό. Όταν το πλησίασε και διαπίστωσε ότι βρίσκεται αρκετά κοντά του, πήδηξε πάνω στην καμπίνα πιάνοντας την πόρτα του οδηγού, την οποία και προσπάθησε να την ανοίξει μια-δυο φορές χωρίς αποτέλεσμα.

Τότε ο τρομοκράτης έβγαλε το όπλο του και πυροβόλησε με αποτέλεσμα ο Migues να αφήσει το χερούλι της πόρτας και να πέσει στην άσφαλτο με το φορτηγό να απομακρύνεται.

Αυτός είναι ο ήρωας που σταμάτησε το φορτηγό του μακελάρη της Νίκαιας [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Εκείνη την στιγμή, όπως είπε σε συνέντευξή του, είδε ένα δεύτερο άτομο, πάνω σε ένα σκούτερ να ακολουθεί το φορτηγό, να προσπαθεί να το προσπεράσει και όταν είχε φτάσει δίπλα στον οδηγό ο αναβάτης του το έριξε στις ρόδες του φορτηγού.

«Το φορτηγό είχε απομακρυνθεί και δεν μπορούσα να δω καλά τι συνέβαινε, αλλά άκουσα τότε τους πυροβολισμούς», είπε ο Migues.

Μέχρι και αυτόν την ώρα δεν υπάρχουν περισσότερα στοιχεία για την ταυτότητα του δεύτερου πολίτη-ήρωα, ούτε για την κατάληξη του.

Ένα βίντεο που τραβήχθηκε από έναν Γερμανό δημοσιογράφο από το μπαλκόνι του ξενοδοχείου που βρισκόταν και το οποίο έκανε τον γύρο του διαδικτύου, δείχνει πράγματι έναν αναβάτη να ρίχνει τη μοτοσυκλέτα του κάτω από τις ρόδες του μοιραίου φορτηγού σε μια προσπάθεια να ανακόψει την θανατηφόρα πορεία του.

Αυτός είναι ο ήρωας που σταμάτησε το φορτηγό του μακελάρη της Νίκαιας [εικόνες] | iefimerida.gr 2

«Ήμουν στο μπαλκόνι του ξενοδοχείου και είχα απρόσκοπτη θέα προς την Promenade des Anglais όπου και λάμβαναν χώρα οι εορτασμοί, όταν ξαφνικά είδα ένα φορτηγό να πέφτει πάνω στο πλήθος» , δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Richard Gutjahr.

«Οδηγούσε πολύ αργά», δήλωσε ο δημοσιογράφος. «και τότε είδα ότι το ακολούθησε ένας μοτοσικλετιστής ο οποίος και προσπαθούσε να τον προσπεράσει. Μάλιστα προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα του οδηγού, αλλά δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα να πέσει κάτω και το σκούτερ του να συνθλιβεί από τις ρόδες του φορτηγού», πρόσθεσε.

Υπάρχουν και άλλοι μάρτυρες που λένε ότι είδαν τον μοτοσικλετιστή να σύρεται κάτω από τις ρόδες του φορτηγού.

Ακόμη παραμένει άγνωστο αν ο μοτοσικλετιστής έχει σκοτωθεί, έχει τραυματισθεί ή αν είναι σώος.

Αυτός είναι ο ήρωας που σταμάτησε το φορτηγό του μακελάρη της Νίκαιας [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Ο Migues πιστεύει ότι ο ίδιος και ο μοτοσικλετιστής συνέβαλαν στο να επιβραδύνει το φορτηγό και ίσως να αποτραπούν επιπλέον θάνατοι.

«Στο βίντεο φαίνεται ότι έστω και για λίγο καταφέραμε να επιβραδύνουμε το φορτηγό. Θα ήθελα πάρα πολύ να έχω καταφέρει να κρατηθώ για περισσότερο στην πόρτα του, έτσι ώστε να είχαν τον χρόνο οι αρχές να τον συλλάβουν ή τουλάχιστον να βρουν χρόνο οι άνθρωποι να ξεφύγουν », δήλωσε ο Migues.

Αυτός είναι ο ήρωας που σταμάτησε το φορτηγό του μακελάρη της Νίκαιας [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ