Στην Αθήνα έρχεται ο Τζακ Λιου -Για μεταρρυθμίσεις και χρέος - iefimerida.gr

Στην Αθήνα έρχεται ο Τζακ Λιου -Για μεταρρυθμίσεις και χρέος

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ICONPRESS/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην Αθήνα θα βρεθεί την Τετάρτη και την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζέικομπ Λιου.

Στόχος της επίσκεψης, να ζητήσει να ενταθεί ο ρυθμός εφαρμογής μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για να συζητηθεί η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό ΥΠΟΙΚ.

Ο Λιου «θα ενθαρρύνει την (ελληνική) κυβέρνηση να συνεχίσει να επιτυγχάνει σταθερά πρόοδο αυτό το καλοκαίρι σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις, ώστε οι Ευρωπαίοι να μπορέσουν να αρχίσουν να συζητούν το φθινόπωρο με το ΔΝΤ για το χρονοδιάγραμμα και τις λεπτομέρειες της ελάφρυνσης του χρέους», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον Αμερικανικό υπουργό Οικονομικών, οι ΗΠΑ, ο μεγαλύτερος μέτοχος του ΔΝΤ, έχουν υπογραμμίσει επανειλημμένα τη σημασία που δίνουν στην αποκατάσταση «της βιωσιμότητας» του ελληνικού χρέους.

Στην Αθήνα, ο Λιου θα συναντήσει τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, όπως ανακοινώθηκε, ενώ στη συνέχεια θα ταξιδέψει στην Κίνα, προκειμένου να μετάσχει στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της G20.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ