Οι πιο «ζωηροί» Ολυμπιακοί Αγώνες; -Θα δώσουν 42 προφυλακτικά σε κάθε αθλητή στο Ρίο - iefimerida.gr

Οι πιο «ζωηροί» Ολυμπιακοί Αγώνες; -Θα δώσουν 42 προφυλακτικά σε κάθε αθλητή στο Ρίο

Φωτογραφία: ΑΠΕ/ EPA/ ANTONIO LACERDA
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεκαεπτά ημέρες, 10.500 αθλητές, 450.000 προφυλακτικά. Με βάση τους αριθμούς, οι Ολυμπιακοί αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο θα είναι οι πιο... «ζωηροί». Αλλά τα στατιστικά δεν λένε πάντα την αλήθεια.

Κάθε αθλητής που θα πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες θα παραλάβει στο Ρίο ντε Τζανέιρο 42 προφυλακτικά. Μεγάλος αριθμός, ακόμη και αν ισχύει ο μύθος ότι τα Ολυμπιακά χωριά- εκεί που μένουν οι αποστολές- είναι ιδιαίτερα... ενεργά σεξουαλικά.

Ο αριθμός των 350.000 προφυλακτικών, 100.000 γυναικείων προφυλακτικών και 175.000 συσκευασιών λιπαντικού που θα διατεθούν στο Ολυμπιακό χωριό στη Βραζιλία είναι τριπλάσιος σε σύγκριση με εκείνον που δόθηκε πριν από τέσσερα χρόνια, στο Λονδίνο.

«Είναι ένας απόλυτα τεράστιος αριθμός», παραδέχεται μιλώντας στον Guardian ο κωπηλάτης Ζακ Περτσέις, κάτοχος δύο Ολυμπιακών μεταλλίων, ο οποίος είχε πάρει μέρος στις διοργανώσεις του Λονδίνου και του Πεκίνου. Σύμφωνα με τον ίδιο όμως, δεν ισχύει ο μύθος. «Απέχει πολύ από την αλήθεια για το τι συμβαίνει στο Ολυμπιακό χωριό. Δεν είναι ένα... καζάνι σεξουαλικής δραστηριότητας. Μιλάμε για αθλητές, που είναι συγκεντρωμένοι στο να κάνουν την καλύτερη εμφάνιση της ζωής τους», επιμένει.

Γιατί χρειάζονται τότε 450.000 προφυλακτικά; Επίσημα, ο αριθμός- ρεκόρ που θα διατεθεί στο Ρίο είναι τόσο υψηλός γιατί για πρώτη φορά θα διανεμηθούν και γυναικεία προφυλακτικά. Ο ιός Ζίκα, που έχει προκαλέσει τόση ανησυχία σε όσους θα αγωνιστούν εκεί, δεν είναι ένας από τους λόγους, τουλάχιστον από επίσημα χείλη.

Κάποιοι διαφωνούν. Ο Μαρκ Ράσελ, «χρυσός» Ολυμπιονίκης της σκοποβολής από την Αυστραλία, είχε χαρακτηρίσει τα Ολυμπιακά χωριά ως «το μέρος του πλανήτη με την περισσότερη τεστοστερόνη». Το 2008, μετά από τους Ολυμπιακούς αγώνες, αθλητής του πινγκ πονγκ αποκάλυψε τα μυστικά του «φεστιβάλ του σεξ» εκεί, κάνοντας λόγο για «ηφαιστειακή απελευθέρωση του ηδονισμού», κάθε φορά που συναντιόνται κορυφαίοι αθλητές. «Είναι ένα ήρεμο μέρος κατά τη διάρκεια των αγώνων», επιμένει ο Περτσέις. Τι συμβαίνει όμως μετά; «Πολλοί πανηγυρισμοί, αλλά με έλεγχο», λέει.

Η διανομή προφυλακτικών στους αθλητές ξεκίνησε από τους Ολυμπιακούς αγώνες της Σεούλ το 1988, όπου τους είχαν μοιράσει 8.500 και τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι κάποια από αυτά βρέθηκαν στις ταράτσες των κτιρίων στα οποία έμεναν οι αθλητές οδήγησε στην απαγόρευση του σεξ σε ανοιχτούς χώρους.

Από τότε, ο αριθμός ολοένα και αυξάνεται: 90.000 δόθηκαν στη Βαρκελώνη το 1992. Στο Σίδνεϊ, το 2000, οι διοργανωτές είχαν παραγγείλει 70.000 προφυλακτικά, αλλά κατά τη διάρκεια των αγώνων προμηθεύτηκαν με 20.000 επιπλέον, καθώς είχαν ξεμείνει. Στην Αθήνα το 2004, η Durex δώρισε 130.000 προφυλακτικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ