Στο αυτόφωρο οδηγούνται οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί που ζήτησαν πολιτικό άσυλο - iefimerida.gr

Στο αυτόφωρο οδηγούνται οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί που ζήτησαν πολιτικό άσυλο

Φωτογραφία: Eurokinissi/Βασίλης Βερβερίδης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν γνώριζαν ότι γίνεται πραξικόπημα, δηλώνουν οι δικηγόροι τους.

Στο μονομελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης θα προσαχθούν σήμερα (18/7) το μεσημέρι με τη διαδικασία του αυτοφώρου οι οκτώ στρατιωτικοί, που κατηγορούνται για παράνομη είσοδο στην χώρα, το μεσημέρι του Σαββάτου, λίγες ώρες μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Οι οκτώ κρατούμενοι, στους οποίους η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης απέδωσε χθες τις κατηγορίες της παράνομης εισόδου στη χώρα, της ηθικής αυτουργίας στην παράνομη πτήση για τους επτά κατηγορουμένους και της εκτέλεσης παράνομης πτήσης στον ελληνικό χώρο που βαρύνει τον πιλότο του ελικοπτέρου, επρόκειτο να οδηγηθούν σήμερα το πρωί στην υπηρεσία ασύλου, μετά την υποβολή ηλεκτρονικά,της αίτησης χορήγησης πολιτικού ασύλου, για την πραγματοποίηση των προβλεπόμενων συνεντεύξεων επί τους αιτήματός τους.

Η διαφοροποίηση του αρχικού προγραμματισμού οφείλεται ενδεχομένως σε διαδικαστικούς ή πρακτικούς λόγους, καθώς αποφασίστηκε να προηγηθεί το αυτόφωρο δικαστήριο στο οποίο, όπως προανήγγειλαν οι συνήγοροι των κρατουμένων, θα ζητηθεί αναβολή 48 ωρών.

Δεν ήξεραν ότι γίνεται πραξικόπημα

Δεν γνώριζαν ότι γίνεται πραξικόπημα υπογράμμισαν οι δικηγόροι τους, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ότι αναμένεται να αναζητήσουν αναβολή μέχρι την Τετάρτη (20/7).

«Πιστεύουμε και θέλουμε να ακολουθήσει η Ελλάδα τον ασφαλέστερο δρόμο για την ελληνική δικαιοσύνη, ο οποίος σύμφωνα με την υπεράσπιση είναι να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία, οι διεθνείς συνθήκες, ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα», τόνισε η κ. Μένια Πολυχρόνη, μία εκ των τριών δικηγόρων που εκπροσωπούν τους οκτώ συλληφθέντες Τούρκους.

«Η Ελλάδα θα εκδώσει στην Τουρκία τους 8 πραξικοπηματίες μέσα σε 15 με 20 μέρες» είπε χθες (17/7) ο Ταγίπ Ερντογάν, με τον Δημήτρη Βίτσα να μιλάει σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και να επισημαίνει ότι το αίτημα της έκδοσης της Τουρκίας έχει ισχυρό επιχείρημα, ωστόσο πρώτα θα τηρηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ