Ο Καρχιμάκης επιμένει ότι το ΠΑΣΟΚ έχει πρόεδρο ως το 2013 - iefimerida.gr

Ο Καρχιμάκης επιμένει ότι το ΠΑΣΟΚ έχει πρόεδρο ως το 2013

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Στις εκλογές το ΠΑΣΟΚ πρέπει να κατέβει επικεφαλής με τον Γιώργο Παπανδρέου» δηλώνει ο γραμματέας του Κινήματος Μιχάλης Καρχιμάκης ξεκαθαρίζοντας: «Το ΠΑΣΟΚ έχει πρόεδρο και αυτός έχει κάθε δικαίωμα να θέσει στην κρίση του ελληνικού λαού, το έργο της κυβέρνησης του». Θυμίζει δε πως «ο Παπανδρέου είχε εκλεγεί πρωθυπουργός μέχρι το 2013».

Ο κ. Καρχιμάκης σε συνέντευξη του στον «Κόσμο του Επενδυτή» αφήνει σαφείς αιχμές κατά πρωτοκλασάτων αλλά και βουλευτών που ζητούν αλλαγή ηγεσίας:

«Οσοι θέτουν τέτοια ζητήματα, αυτή την ώρα διακινδυνεύουν και την πορεία της χώρας και την πορεία της παράταξης Τονίζει ακόμη ότι «η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος και ειδικά αυτή την περίοδο» και αφήνει να εννοηθεί πως η εκλογή ηγεσίας θα γίνει από τη βάση: «Το ΠΑΣΟΚ έχει κατοχυρωμένες διαδικασίες. Εχουν την σφραγίδα του Γιώργου Παπανδρέου, που είναι και ο εγγυητής της τήρησης των διαδικασιών αυτών και ο εγγυητής της ενότητας του Κινήματος μας».

«Στην πολιτική, υπάρχουν και η ηθική και η ψυχή. Υπάρχουν αξίες που, παρά τη δύσκολη συγκυρία και την ισοπέδωση που επιχειρείται, πρέπει να ξεχωρίζουν. Αλλιώς, δεν θα είμαστε τίποτα άλλο, παρά πολιτικά μηχανάκια επενδεδυμένα με κρέας» λέει με έμφαση.

Τέλος ο κ. Καρχιμάκης καταθέτει μια σημαντική πρόταση, σε σχέση με τις πληροφορίες περί ύπαρξης τραπεζικών λογαριασμών πολιτικών προσώπων στην Ελβετία. «Η διερεύνηση αυτής της υπόθεσης αποτελεί ζήτημα τιμής για τον πολιτικό κόσμο» λεει και προτείνει:

1. Αφ' ενός να υπάρξει υποβολή ειδικού αιτήματος ώστε να πραγματοποιηθεί διασταύρωση μεταξύ των ονομάτων των Ελλήνων βουλευτών και πιθανών λογαριασμών τους σε τράπεζες της Ελβετίας.

2. Αφ΄ ετέρου, «όλοι οι βουλευτές, όλων των κομμάτων να δώσουν εξουσιοδότηση ή ότι άλλο έγγραφο χρειάζονται οι Ελβετικές τράπεζες, μέσω του προέδρου της Βουλής για να εκδώσουν άμεσα όλη την κίνηση των λογαριασμών. Να δούμε ποιος έχει και ποιος δεν έχει λογαριασμούς στην Ελβετίας, ποιος τα έχει και ποιος δεν τα έχει δηλώσει, από που τα βρήκε και τα έβγαλε έξω και φυσικά αν έχουν φορολογηθεί. Προτείνω μάλιστα, η διαδικασία αυτή να μην περιοριστεί μόνο στους βουλευτές της παρούσας κοινοβουλευτικής περιόδου. Δύσκολα μπορώ να φανταστώ κόμμα ή βουλευτή που θα αρνηθεί αυτή την πρόταση. «Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται» καταλήγει ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ