Βέλγιο: Δεν ανεβαίνει το επίπεδο συναγερμού μετά την επίθεση στη Γαλλία - iefimerida.gr

Βέλγιο: Δεν ανεβαίνει το επίπεδο συναγερμού μετά την επίθεση στη Γαλλία

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η βελγική κυβέρνηση συγκάλεσε σήμερα το πρωί το συμβούλιο εθνικής ασφαλείας, στο οποίο θα συμμετάσχουν υπουργοί και αξιωματούχοι των δυνάμεων ασφαλείας, έπειτα από την επίθεση που σημειώθηκε στη Νίκαια.

Το συντονιστικό όργανο για την ανάλυση της απειλής (Ocam), το οποίο είναι υπεύθυνο στο Βέλγιο για την αξιολόγηση της τρομοκρατικής απειλής και συγκλήθηκε στη διάρκεια της νύχτας, αποφάσισε να διατηρήσει το επίπεδο 3 ("πιθανή και αληθοφανής" απειλή) της τετράβαθμης κλίμακας, ανέφεραν τα βελγικά ΜΜΕ.

Ο πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ ανέφερε σε ανακοίνωσή του πως θα δώσει συνέντευξη Τύπου προς το μεσημέρι, μετά το τέλος της συνεδρίασης του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας, καθώς και το Βέλγιο αναμένεται να διοργανώσει εκδηλώσεις για την εθνική γιορτή του που τιμάται στις 21 Ιουλίου.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης ανέφερε ακόμη, στον λογαριασμό του στο Twitter, πως "η σκέψη του πηγαίνει στα θύματα αυτής της απεχθούς ενέργειας".

Ο βέλγος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε από την πλευρά του σήμερα το πρωί πως εξακολουθεί να μην έχει νέα για περίπου είκοσι Βέλγους μετά την επίθεση στη Νίκαια, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Belga.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ