Κινηματογράφος για παιδιά και νέους! - iefimerida.gr
KID

Κινηματογράφος για παιδιά και νέους!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας & 11η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας Camera Zizanio.

Σήμερα ξεκινά στην Ολυμπία το 14o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου για παιδιά και νέους, πιστό στο ραντεβού του, όπως κάθε Δεκέμβριο από το 1997, έτοιμο να υποδεχτεί στον Πύργο τους πολυάριθμους φίλους του από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μαζί με την 11η Camera Zizanio θα παρουσιάσουν πληθώρα ταινιών, παράλληλων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, στέλνοντας μηνύματα συνεργασίας, συμμετοχής, εθελοντισμού, εφευρετικότητας και δημιουργίας.

Επί πλέον, καλεί τα παιδιά όλης της Ελλάδας, που πολιορκούνται τον τελευταίο καιρό από αρνητικά ή αντιφατικά μηνύματα, να ταξιδέψουν και να ονειρευτούν μέσα από το σινεμά και να αναλάβουν το ρόλο του πρωταγωνιστή καθώς όλη η διοργάνωση είναι αφιερωμένη σ' αυτά. Από τη δική τους πλευρά, τα εκατοντάδες παιδιά του Πύργου που συμμετέχουν σε όλες τις δραστηριότητες του Φεστιβάλ, είναι έτοιμα, με το κέφι και τη ζωντάνια τους, να αναστατώσουν την πόλη και να τη μετατρέψουν, μέσα στο καταχείμωνο, σε μια κυψέλη πολιτισμού, δημιουργικής έκφρασης και επικοινωνίας.

Στο 14ο Φεστιβάλ Ολυμπίας, θα διαγωνιστούν συνολικά 45 ταινίες (μυθοπλασίας, κινουμένων σχεδίων, ντοκιμαντέρ) που προέρχονται από 26 χώρες απ' όλο τον κόσμο (Αργεντινή, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελλάδα, Εσθονία, ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιαπωνία, Ινδία, Ιράν, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Καναδάς, Μαρόκο, Ολλανδία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Περού, Πολωνία, Ρωσία, Σλοβενία, Σουηδία, Φινλανδία). Οι ταινίες θα προβληθούν στο θέατρο Απόλλων και οι προβολές ξεκινούν την Δευτέρα 5/12 στις 11.00. Συγκεκριμένα, τμήμα ντοκιμαντέρ (Kids & Docs): Δευτέρα 5 – Παρασκευή 9/12, 11:00-13:00, τμήμα Μυθοπλασίας & Κινουμένων σχεδίων: Δευτέρα 5 – Παρασκευή 9/12,, 18:00-22:30.

Εμπλουτισμένα είναι φέτος και τα κινηματογραφικά εργαστήρια, ένα από πιο δυναμικά τμήματα του Φεστιβάλ και της Camera Zizanio, που με τη συμβολή καλλιτεχνών-εκπαιδευτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό (Ιταλία, Σερβία, Ολλανδία) θα προσφέρουν μοναδικές στιγμές δημιουργίας στα παιδιά και τους εφήβους, ενώ αναμένεται πολύ πλούσια παραγωγή ταινιών.

Τέλος, το φεστιβάλ πλαισιώνεται από μια σειρά παράλληλων εκδηλώσεων, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη θεατρική Θεατρική παράσταση, «Όρνιθες» του Αριστοφάνη (Παρασκευή 2/12, θέατρο Απόλλων, 20.00), Συναυλία του Νότη Μαυρουδή - Μίλτου Πασχαλίδη (Κυριακή 4/12, θέατρο Απόλλων, 20.00), θεατρικό εργαστήρι, Σεμινάριο Πολυφωνικού τραγουδιού και άλλα.

Για το φετινό διαγωνιστικό πρόγραμμα του 14ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ολυμπίας και το πρόγραμμα των εργαστηρίων και των υπολοίπων εκδηλώσεων επισκεφτείτε www.neanikoplano.gr ή επικοινωνήστε Αθήνα 2108664470 και Πύργος 2621031615.

Κινηματογράφος για παιδιά και νέους! | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ