Η ΤτΕ διαψεύδει Τσίπρα: Ο Στουρνάρας εισηγήθηκε capital controls την επομένη του δημοψηφίσματος - iefimerida.gr

Η ΤτΕ διαψεύδει Τσίπρα: Ο Στουρνάρας εισηγήθηκε capital controls την επομένη του δημοψηφίσματος

Φωτογραφία αρχείου: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διαψεύδουν κατηγορηματικά πηγές της Τραπέζης της Ελλάδος, τα όσα είπε ο Πρωθυπουργός στην συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ για τα capital controls.

Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι ο Γιάννης Στουρνάρας του είχε εισηγηθεί από τον Φεβρουάριο του 2015 να πουν φραγμοί στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls).

Ωστόσο, πηγές της ΤτΕ εξηγούσαν ότι τον Φεβρουάριο του 2015, στην κρίσιμη φάση των διαπραγματεύσεων, ο Γιάννης Στουρνάρας έστειλε μια επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα. Στην επιστολή αυτή, ο κ. Στουρνάρας επεσήμαινε στον Πρωθυπουργό ότι αν οι διαπραγματεύσεις παραταθούν, καθυστερήσουν και δεν τελεσφορήσουν, μία από τις επιπτώσεις αυτής της αβεβαιότητας θα είναι και τα capital controls.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Γιάννης Στουρνάρας, εισηγήθηκε στην κυβέρνηση να μπουν τα capital controls την επομένη της ανακοίνωσης του δημοψηφίσματος, μέσω διαγγέλματους του Αλέξη Τσίπρα, ήτοι στις 29 Ιουνίου του 2015.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ