Τσίπρας: Η συμβουλή που μου έδωσε ο Ομπάμα μετά το δημοψήφισμα - iefimerida.gr

Τσίπρας: Η συμβουλή που μου έδωσε ο Ομπάμα μετά το δημοψήφισμα

Φωτογραφία: Andrea Bonetti / PM Handout / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις επαφές που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα αλλά και με τον Μπιλ Κλίντον την κρίσιμη περίοδο μετά το δημοψήφισμα, αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας.

Οπως αποκάλυψε στον Αλέξη Παπαχελά και τον Σκάι, ο Μπάρακ Ομπάμα του είχε πει αμέσως μετά το δημοψήφισμα: «Εχεις ένα καλό και ένα κακό νέο. Το καλό νέο, είναι ότι κανείς πια δεν μπορεί να σε αμφισβητήσει. Το κακό είναι ότι οι εταίροι σου θα σου βάλουν πολύ δύσκολα» είπε ο Πρωθυπουργός και συνέχισε: «Η συμβουλή που μου έδωσε ο Ομπάμα ήταν: <Να κρατήσεις την ψυχραιμία σου>».

Επισήμανε το ενδιαφέρον που είχαν Ομπάμα και Τζακ Λιου, που δεν κρύβουν ότι είναι αντίθετοι με τη λιτότητα και ανέφερε ότι στη Βαρσοβία ο Μπ. Ομπάμα είπε ότι για το θέμα αυτό «τσακώνεται 8 χρόνια με τον Σόιμπλε».

Παραδέχθηκε ότι είχε συνομιλίες και με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, αλλά είπε ότι δεν του έδινε συμβουλές για την διαπραγμάτευση, απλώς συνομιλούσαν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ