Το EURO 2016 σε αριθμούς - iefimerida.gr

Το EURO 2016 σε αριθμούς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το EURO 2016 σημειώθηκαν 108 γκολ σε 51 αγώνες, με μέσο όρο 1' κάθε 44 λεπτά και 2,12 ανά αγώνα.

Τα περισσότερα γκολ (21) μπήκαν στο διάστημα από 46' έως 60', τα λιγότερα (1) στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Μόνο δύο γκολ μπήκαν στη διάρκεια παράτασης.

Η Γαλλία είχε την καλύτερη επίθεση, με 13 γκολ, και ο Γάλλος Αντουάν Γκριεζμάν, με 6 γκολ, ήταν ο πρώτος σκόρερ του τουρνουά. Ο Γερμανός Τόνι Κρόος είναι ο παίκτης και η Ισπανία η ομάδα με τις περισσότερες σωστές πάσες.

Οι δύο Πορτογάλοι άσοι της Ρεάλ Μαδρίτης και πρωταθλητές Ευρώπης σε διασυλλογικό και εθνικό επίπεδο είναι πρώτοι σε δύο άλλες κατηγορίες. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν ο παίκτης με τα πιο πολλά σουτ (46) και ο Πέπε ο αμυντικός που κέρδισε την μπάλα πιο πολλές φορές (60), αν και δεν αγωνίστηκε στον ημιτελικό κόντρα στην Ουαλία.

Το πιο ευρύ σκορ πέτυχε το Βέλγιο κόντρα στην Ουγγαρία (4-0), ενώ τέσσερα ματς στην πρώτη φάση ολοκληρώθηκαν χωρίς σκορ (Ελβετία - Γαλλία, Σλοβακία - Αγγλία, Γερμανία - Πολωνία, Πορτογαλία - Αυστρία). Η Γερμανία ήταν η ομάδα με τη μεγαλύτερη κατοχή μπάλας (63%), ενώ η Ισπανία παρουσίασε τη μεγαλύτερη ακρίβεια στις πάσες (91%). Ο Βέλγος Εντέν Αζάρ είχε τις πιο πολλές ασίστ (4), ενώ η Ιταλία έτρεξε τα περισσότερα χιλιόμετρα (152,993). Η Γερμανία και ο Γάλλος παίκτης της Μπάγερν Μονάχου Κίνγκσλεϊ Κομάν είχαν τη μεγαλύτερη ταχύτητα (32,8 χιλιόμετρα την ώρα).

* Το γκολ του Ζόλταν Γκέρα στο ματς της Ουγγαρίας κόντρα στην Πορτογαλία (3-3) ψηφίστηκε ως το καλύτερο του Euro 2016.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Euro 2016 αριθμοί διοργάνωση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ