Οι γυναίκες που σταμάτησαν τα ΜΑΤ -Αγνωστες ηρωίδες του δρόμου [εικόνες] - iefimerida.gr

Οι γυναίκες που σταμάτησαν τα ΜΑΤ -Αγνωστες ηρωίδες του δρόμου [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είτε έγιναν για λίγο γνωστές, είτε παρέμειναν άγνωστες, αυτές οι γυναίκες απαθανατίστηκαν ανά τον κόσμο από τους φωτογράφους την ώρα που διαδήλωναν για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.

Τελευταία ήταν η περίπτωση της Λέσια Εβανς, η οποία έγινε viral σε λίγες ώρες και σύμβολο του αγώνα των μαύρων των ΗΠΑ, σήμερα. Φορώντας ένα λεπτό φόρεμα με τιράντες και γυαλιά ηλίου, με σταυρωμένα χέρια περιμένει τους αστυνομικούς που κάνουν έφοδο για να διαλύσουν μια διαδήλωση στη Λουιζιάνα.

Οι γυναίκες που σταμάτησαν τα ΜΑΤ -Αγνωστες ηρωίδες του δρόμου [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Στο ίδιο σημείο, Λουιζιάνα: οι διαδηλωτές τιμούν τον Αλτον Στέρλινγκ, έναν μαύρο που δολοφονήθηκε λίγες ημέρες νωρίτερα από την αστυνομία. Στην παρακάτω φωτό επαναλαμβάνεται το ίδιο μοτίβο. Οι αστυνομικοί καραδοκούν, η άγνωστη γυναίκα τούς παρατηρεί στωικά.

Οι γυναίκες που σταμάτησαν τα ΜΑΤ -Αγνωστες ηρωίδες του δρόμου [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Λος Αντζελες, Καλιφόρνια

Ο θάνατος του έφηβου μαύρου Μάικλ Μπράουν στο Φέργκιουσον του Μιζούρι, στις 9 Αυγούστου 2014, προκάλεσε άγριες διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Αυτή η γυναίκα που σηκώνει τα χέρια, ενώ οι αστυνομικοί έρχονται κατά πάνω της, έγινε σύμβολο.

Οι γυναίκες που σταμάτησαν τα ΜΑΤ -Αγνωστες ηρωίδες του δρόμου [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Φέργκιουσον, Μιζούρι, Τέξας

Εναν χρόνο μετά τις βίαιες διαδηλώσεις, ο αστυνομικός που δολοφόνησε τον Μάικλ Μπράουν κρίθηκε αθώος και νέες διαδηλώσεις προκάλεσαν επεισόδια στην περιοχή. Αυτή η γυναίκα φωτογραφήθηκε τον Δεκέμβριο του 2015.

Οι γυναίκες που σταμάτησαν τα ΜΑΤ -Αγνωστες ηρωίδες του δρόμου [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Βαλτιμόρη, ΗΠΑ

Τον Απρίλιο του 2015, ο Φρέντι Γκρέι πεθαίνει από χτυπήματα αστυνομικών. Σε μια από τις διαδηλώσεις που ακολούθησαν, ενώ παντού επικρατεί το χάος, μια γυναίκα δείχνει να ελέγχει την κατάσταση, παρότι την έχουν περικυκλώσει αστυνομικοί.

Οι γυναίκες που σταμάτησαν τα ΜΑΤ -Αγνωστες ηρωίδες του δρόμου [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Κωνσταντινούπολη

Κοντά στο πάρκο Γκεζί, μια γυναίκα χορεύει μπροστά στους αστυνομικούς και διαμαρτύρεται για την εκκένωση ενός κτιρίου που είχαν καταλάβει άτομα για να το κάνουν κοινωνικό κέντρο.

Οι γυναίκες που σταμάτησαν τα ΜΑΤ -Αγνωστες ηρωίδες του δρόμου [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Σεούλ, Νότια Κορέα

Μια ηλικιωμένη γυναίκα κάθεται σταυροπόδι στην άσφαλτο και σταματάει τους αστυνομικούς. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν για περικοπές μισθών και εργασιακά.

Οι γυναίκες που σταμάτησαν τα ΜΑΤ -Αγνωστες ηρωίδες του δρόμου [εικόνες] | iefimerida.gr 6

Μασσαλία, Γαλλία

Ο νόμος για τα εργασιακά που πέρασε η κυβέρνηση Ολάντ προκάλεσε τις βιαιότερες διαδηλώσεις των τελευταίων ετών στη Γαλλία. Στη Μασσαλία, στις 12 Μαΐου 2015, μια διαδηλώτρια στέκεται αγέρωχη μπροστά στους αστυνομικούς, άφοβη.

Οι γυναίκες που σταμάτησαν τα ΜΑΤ -Αγνωστες ηρωίδες του δρόμου [εικόνες] | iefimerida.gr 7
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ γυναίκες σταμάτησαν ΜΑΤ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ