Μυτιλήνη: Πρόσκοποι βρήκαν και παρέδωσαν αρχαία - iefimerida.gr

Μυτιλήνη: Πρόσκοποι βρήκαν και παρέδωσαν αρχαία

Αετωματική επίστεψη μικρού ταφικού μνημείου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι πρόσκοποι αν μη τι άλλο γνωρίζουν από καλές πράξεις.

Μια αετωματική επίστεψη μικρού ταφικού μνημείου επεξεργασμένη σε ηφαιστειακό πέτρωμα ανακάλυψαν οι Πρόσκοποι, μέλη των ομάδων του 2ου Συστήματος Προσκόπων Μυτιλήνης και του 3ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης, στο δάσος της Αχλαδερής στον κόλπο της καλλονής Λέσβου.

Είναι ο χώρος που τα παιδιά πραγματοποιούν τη θερινή τους κατασκήνωση, σε περιοχή που ταυτίζεται με τη Νότια Νεκρόπολης της αρχαίας πόλης των Αιολέων, της Πύρρας.

Μυτιλήνη: Πρόσκοποι βρήκαν και παρέδωσαν αρχαία | iefimerida.gr 0

Με το που βρήκαν το πολύτιμο αντικείμενο οι βαθμοφόροι των προσκοπικών ομάδων ενημέρωσαν στελέχη της Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου οι οποίοι περισυνέλεξαν το αντικείμενο και το μετέφεραν στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης όπου και έλαβε τον αριθμό καταγραφή ΑΡΧ 140.

Με ανακοίνωση της η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου και προσωπικά ο προϊστάμενος της Δρ Παύλος Τριανταφυλλίδης, εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους στους προσκόπους, καθώς και τους βαθμοφόρους τους, για την υποδειγματική προς τις αξίες του πολιτισμού πράξη τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ