Ο Τσίπρας σκέπτεται να πάει το όριο στο 2,5% για να μπουν στη Βουλή οι ΑΝΕΛ - iefimerida.gr

Ο Τσίπρας σκέπτεται να πάει το όριο στο 2,5% για να μπουν στη Βουλή οι ΑΝΕΛ

Φωτογραφία: Sooc/Μενέλαος Μυρίλλας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ενδεχόμενο μείωσης του πλαφόν εισόδου στη Βουλή επανεξετάζει σοβαρά τις τελευταίες ώρες ο Αλέξης Τσίπρας σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει τη μεγαλύτερη δυνατή σύγκλιση και να φτάσει τον αριθμό των 200 στη Βουλή, για να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές.

Μια τέτοια επιλογή, θα μπορούσε να λειτουργήσει και ως κίνητρο υπερψήφισης για δύο κόμματα που αυτή τη στιγμή με βάση τα δημοσκοπικά ευρήματα φαίνεται να μένουν εκτός Βουλής, αν το όριο παραμείνει στο 3%.

ΑΝΕΛ και ΠΟΤΑΜΙ δεν είναι βέβαιο ότι θα περνούσαν το κατώφλι εισόδου αν γίνονταν αύριο εκλογές. Αν όμως το όριο υποχωρήσει στο 2.5%, τότε όλα τα ενδεχόμενα ανοίγουν.

Με αυτό το κατά νου, στο Μέγαρο Μαξίμου εξετάζουν τώρα σοβαρά το ενδεχόμενο να προτείνουν μείωση του πλαφόν 3%.

Με αυτή την επιλογή διαφωνεί όμως η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ που τώρα υπερψηφίζει.

Ωστόσο όπως εξηγούν πρόσωπα που συνομιλούν με τον πρωθυπουργό «μια μείωση του 3% σε συνδυασμό με άλλες δικλείδες, Συνταγματικά παραδεκτές» μπορεί να απομακρύνει τον όποιο προβληματισμό υπάρχει σχετικά με την αναγκαιότητα του 3%.

Εκτός των άλλων αφήνει και πολλά περιθώρια εισόδου στη Βουλή κομμάτων που κινούνται αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ όπως η ΛΑΕΝ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ