Μπάιντεν: «Να επαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης» - iefimerida.gr

Μπάιντεν: «Να επαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν ο οποίος βρίσκεται στην Τουρκία, λίγες μέρες πριν την άφιξή του στην Αθήνα, έδωσε συνέντευξη στην τουρκική εφημερίδα Χουριέτ και τόνισε ότι η Τουρκία δεν πρέπει να καθυστερήσει άλλο την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος αναφέρθηκε στην ανεκτικότητα της Τουρκίας για τις θρησκευτικές μειονότητες, επαίνεσε τον Ερντογάν για την επιστροφή των περιουσιών μη μουσουλμανικών βακουφίων και την καταβολή αποζημίωσης, προσθέτοντας ωστόσο ότι η μη χορήγηση άδειας για την επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης συνιστά οιωνό ανωμαλίας που φαλκιδεύει την εικόνα της Τουρκίας.
Επίσης συμφώνησε με την θέση του Ερντογάν πως ο πρόεδρος της Συρίας Ασάντ πρέπει να παραιτηθεί.Τέλος υπογράμμισε ότι ΗΠΑ και Τουρκία έχουν το ίδιο στρατηγικό όραμα παρά το γεγονός ότι ακολουθούν διαφορετικές τακτικές, ενώ μίλησε και για ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας ΗΠΑ-Τουρκίας για την καταπολέμηση του ΡΚΚ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ