Καμία συγκάλυψη για τα χουντικά σταγονίδια στη Σχολή Ευελπίδων - iefimerida.gr

Καμία συγκάλυψη για τα χουντικά σταγονίδια στη Σχολή Ευελπίδων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννης Ραγκούσης απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα, για το περιστατικό με τραγούδια της χούντας και τους ύμνους στη Σχολή Ευελπίδων υποστήριξε δεν θα υπάρξει καμία ανοχή σε παραβατικές συμπεριφορές.

Από το βήμα της Βουλής, ο κ.Ραγκούσης δήλωσε «Ούτε συγκάλυψη, ούτε εφησυχασμός. Καμία ανοχή σε παραβατικές συμπεριφορές, αλλά και καμία υπερβολή ή λάθος γενίκευση που θα έστελνε λάθος μηνύματα». Πρόσθεσε μάλιστα πως η Δημοκρατία στη χώρα μας σε καμία περίπτωση δεν κινδυνεύει, ωστόσο το περιστατικό υπήρξε που σημειώθηκε ήταν πραγματικό και αξιολογείται ως σοβαρό.

Χαρακτήρισε λάθος το να «γενικεύσει κανείς και να προχωρήσει σε συμπεράσματα δίχως πραγματική τεκμηρίωση», ωστόσο ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση συγκάλυψης, ούτε εφησυχασμός. Πρόσθεσε ότι «η Δημοκρατία ξέρει και να τιμωρεί παραδειγματικά αλλά και να διαπαιδαγωγεί και να πλάθει δημοκρατικές συνειδήσεις, δίνοντας και την δυνατότητα της μεταμέλειας» και αναφέρθηκε στις πειθαρχικές ποινές που επιβλήθηκαν ήδη ενώ διερευνάται και το ποινικό σκέλος καθώς η υπόθεση παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα του Στρατοδικείου.

Οπως τόνισε ο κ. Ραγκούσης πέραν του γεγονότος αυτού καθ' εαυτού, προκύπτει θέμα και από τη μη έγκαιρη ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ, όπως και της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων. Μάλιστα από την έρευνα προκύπτει ότι η διοίκηση της Σχολής Ευελπίδων «εμφανίζεται να έμαθε και εκείνη με μεγάλη καθυστέρηση το γεγονός», σύμφωνα πάντα με τον αναπληρωτής υπουργό ο οποίος επισήμανε ότι και αυτό είναι προς πειθαρχική αξιολόγηση. Συγκεκριμένα, σημείωσε: «Αρα η διοίκηση της Σχολής δεν ήξερε κάτι που μας απέκρυψε αλλά από την άλλη είναι αδιανόητο να συντελούνται γεγονότα παρουσία εκατοντάδων ευέλπιδων και αδικαιολόγητο το πώς είναι δυνατόν να μην είναι σε γνώση της ηγεσίας της σχολής».

Υπογράμμισε εξάλλου ότι «η μεγαλύτερη κατάκτηση της Δημοκρατίας είναι το γεγονός ότι θεματοφύλακας και προστάτης του Συντάγματος και των νόμων είναι οι ίδιες οι Ενοπλες Δυνάμεις όπως οι νόμοι και το Σύνταγμα ορίζουν» ενώ συμπλήρωσε ότι «τα αντανακλαστικά των ίδιων στελεχών που αισθάνθηκαν προσβεβλημένοι από το γεγονός είναι η καλύτερη εγγύηση για τα θεμέλια των Ενόπλων Δυνάμεων».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ