«Εφτιαχναν» και πουλούσαν διαβατήρια και ταυτότητες - iefimerida.gr

«Εφτιαχναν» και πουλούσαν διαβατήρια και ταυτότητες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πλαστογραφούσαν διαβατήρια, ταυτότητες και ό,τι άλλο δημόσιο έγγραφο ήθελε ο πελάτης. Ο λόγος για πέντε αλλοδαπούς, οι οποίοι είχαν στήσει ολόκληρη επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας. Οι τρεις από αυτός βρίσκονται ήδη στα χέρια των Αρχών, ενώ αναζητούνται ακόμα δύο.

Σε διαμέρισμα στα Κάτω Πατήσια η Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και συνέλαβε τους δύο υπηκόους Πακιστάν και έναν από την Ινδονησία. Το κύκλωμα δρούσε τα τελευταία τέσσερα χρόνια και κατασκεύαζε και προμήθευε με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, έναντι χρηματικής αμοιβής, αλλοδαπούς Ασιατικής κυρίως καταγωγής, που τα χρησιμοποιούσαν για την παραμονή τους στην Ελλάδα καθώς και για να ταξιδέψουν σε χώρες της Ε.Ε.

Από το εργαστήριο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Σαράντα δύο σφραγίδες Δημοσίων Υπηρεσιών, Ο.Τ.Α., ΕΛ.ΑΣ, Πρεσβείας Πακιστάν, διάφορων Αστυνομικών υπαλλήλων και Ιδιωτικών Εταιρειών. 
  • Δέκα διαβατήρια Πακιστάν, Μπαγκλαντές και Ινδονησίας. Πολλά τμήματα διαβατηρίων, τα οποία προορίζονταν για πλαστογράφηση.
  •  Πλήρη σειρά εργαλείων οργανωμένου εργαστηρίου πλαστογραφίας. Πολυμηχανήματα υψηλής ψηφιακής ανάλυσης. 
  • Το χρηματικό ποσό των 3.100 ευρώ. Βιβλιάρια καταθέσεων τραπεζών, κάρτες αναλήψεων/καταθέσεων, πιστωτικές κάρτες, αποδείξεις καταθέσεων μεγάλων χρηματικών ποσών σε τραπεζικούς λογαριασμούς συνολικού ύψους 15.330 ευρώ. 
  • Πλήθος φωτογραφιών διαβατηρίου. 
  • Πλάστες θεωρήσεις βιβλιαρίων Υγείας Ι.Κ.Α, βιβλιάρια Υγείας Ι.Κ.Α. και πλαστές βεβαιώσεις Ο.Τ.Α.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ