Σε υψηλά επίπεδα οι πνιγμοί και φέτος στην Ελλάδα -96 θάνατοι έως τώρα αυτό το καλοκαίρι - iefimerida.gr

Σε υψηλά επίπεδα οι πνιγμοί και φέτος στην Ελλάδα -96 θάνατοι έως τώρα αυτό το καλοκαίρι

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με το καλοκαίρι να έχει φτάσει στα μισά, σε υψηλά επίπεδα παραμένουν και φέτος τα κρούσματα των πνιγμών στην Ελλάδα.

Τα θύματα είναι στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι, άνω των 70 ετών. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Λιμενικού, από την 1η Μαΐου έως τις 11 Ιουλίου φέτος πνίγηκαν στη θάλασσα από διάφορες αιτίες, 96 άτομα. Πέρυσι, στην αντίστοιχη περίοδο, ο τραγικός απολογισμός ήταν 105 άτομα, ενώ συνολικά το καλοκαίρι του 2015- από την 1η Μαΐου έως τις 31 Αυγούστου- «χάθηκαν» από πνιγμό συνολικά 146 άτομα, Ελληνες και ξένοι.

Με αφορμή αυτά τα στοιχεία, στελέχη του Λιμενικού υπενθυμίζουν στους λουόμενους ότι δεν θα πρέπει να κολυμπούν εάν δεν έχουν περάσει τουλάχιστον δύο ώρες από τη λήψη τροφής ή εάν έχουν καταναλώσει αλκοόλ, θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες του ναυαγοσώστη, όταν αυτός υπάρχει σε παραλία και να μην απομακρύνονται πέρα από τις σημαδούρες.

Επιπλέον, για τους ηλικιωμένους που λαμβάνουν κάποια φαρμακευτική αγωγή τονίζουν ότι είναι καλό να συμβουλευθούν το γιατρό τους και να αποφεύγουν τη μετακίνησή τους στις θαλάσσιες περιοχές, όταν οι θερμοκρασίες είναι ιδιαίτερα υψηλές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πνιγμοί Λιμενικό
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ