H γαλλική κυβέρνηση καλεί τον Μπαρόζο να μην πάει στην Goldman Sachs: Σκανδαλώδης κίνηση - iefimerida.gr

H γαλλική κυβέρνηση καλεί τον Μπαρόζο να μην πάει στην Goldman Sachs: Σκανδαλώδης κίνηση

Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενάντια στην πρόσληψη του Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο από την Goldman Sachs τάχθηκε η γαλλική κυβέρνηση, καλώντας τον να εγκαταλείψει τα σχέδια ανάληψης ανώτερης θέσης στην αμερικανική επενδυτική τράπεζα.

Μάλιστα, χαρακτήρισε ως σκανδαλώδη αυτή την κίνηση του Πορτογάλου πρώην προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η κίνηση δημιουργεί ερωτήματα για τους κανόνες της ΕΕ περί σύγκρουσης συμφερόντων, τόνισε ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Αρλέμ Ντεζίρ. Και κάλεσε σε αυστηροποίηση αυτών των κανονισμών, σε ό,τι αφορά πρώην ανώτερους αξιωματούχους.

«Είναι λάθος εκ μέρους του κ. Μπαρόζο και η χειρότερη υπηρεσία που θα μπορούσε να προσφέρει στο ευρωπαϊκό σχέδιο ένας πρώην πρόεδρος της Επιτροπής, σε μια στιγμή της ιστορίας που το σχέδιο αυτό χρειάζεται να υποστηριχθεί και να ενισχυθεί», τόνισε ο Ντεζίρ για το θέμα, μιλώντας στην κάτω βουλή του γαλλικού κοινοβουλίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο Goldman Sachs
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ