Η ανατριχιαστική απόφαση που πρέπει να λάβει η Μέι, ως νέα πρωθυπουργός - iefimerida.gr

Η ανατριχιαστική απόφαση που πρέπει να λάβει η Μέι, ως νέα πρωθυπουργός

Φωτογραφία: Shutterstock.com/Twocoms
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην τελική της φάση βρίσκεται η διαδικασία αλλαγής σκυτάλης στην πρωθυπουργία της Μεγάλης Βρετανίας.

Μέσα στις επόμενες ώρες η Τερέζα Μέι θα ορκιστεί πρωθυπουργός και θα περάσει το κατώφλι της πρωθυπουργικής οικίας στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.

Οπως σημειώνει η Metro.co.uk, με το που θα μπει στην πρωθυπουργική οικία, θα πρέπει να λάβει μια κρίσιμη απόφαση: Τι θα γίνει με πυρηνικά υποβρύχια της χώρας σε περίπτωση που η Μεγάλη Βρετανία δεχθεί επίθεση και αυτή σκοτωθεί.

Αυτό δεν είναι, βέβαια, κάτι που θα γίνει για πρώτη φορά απόψε. Το κάνει κάθε ένοικος του αρ.10 της Ντάουνινγκ Στριτ, μόλις πρωτοαναλαμβάνει. Συγκεκριμένα, κάθε πρωθυπουργός, μόλις αναλαμβάνει καθήκοντα πρέπει να γράψει τέσσερα γράμματα, ένα για τον κάθε διοικητή των 4 πυρηνικών υποβρυχίων της Μ. Βρετανίας. Σε αυτά θα πρέπει να τους δίνει οδηγείς για το τι θα πρέπει να κάνουν σε περίπτωση που η χώρα δεχτει επίθεση,ο ίδιος έχει σκοτωθεί και η χώρα έχει καταστραφεί.

Ετσι, απόψε η κυρία Μέι θα πρέπει να αποφασίσει αν η χώρα, σε μια τέτοια περίπτωση, θα ανταποδώσει τα πυρά, κάτι που βέβαια δεν θα γίνει ποτέ γνωστό.

Η ανατριχιαστική απόφαση που πρέπει να λάβει η Μέι, ως νέα πρωθυπουργός | iefimerida.gr 0

Φωτογραφία: Wikipedia.gr

Σημειώνεται ότι ανά πάσα στιγμή, τουλάχιστον ένας διοικητής υποβρυχίου βρίσκεται σε υπηρεσία, έτοιμος να χρησιμοποιήσει τα πυρηνικά.

Οσον αφορά στο τι θα γίνει με τα γράμματα που είχε γράψει ο Ντέιβιντ Κάμερον; Θα καταστραφούν σφραγισμένα, χωρίς να ανοιχτούν και κανείς δεν θα μάθει ποτέ τι είχε γράψει σε αυτά.

Οπως σημειώνει ο βρετανικός ιστότοπος, η στιγμή που ο νεοδιορισθείς πρωθυπουργός της Μ.Βρετανίας γράφει αυτά τα γράμματα, λέγεται ότι είναι ίσως μια από αυτές που γράφουν περισσότερο μέσα του.

Ο πρώην αρχηγός του στρατού Λορντ Γκάθρι, μιλώντας στο ΒΒC και αναφερόμενος στη στιγμή που ο Τόνι Μπλερ είχε γράψει τα εν λόγω γράμματα, είπε ότι κάθισε σιωπηρός στο γραφείο του για να γράψει. «Πιστεύω ειλικρινά, ότι όπως και οι περισσότεροι πρωθυπουργοί, ο Μπλερ δεν είχε καταναλώσει και φοβερή σκέψη για να γράψει τα γράμματα. Και αυτή η ευθύνη είναι πραγματικά τρομερή γιατί ξαφνικά καλείσαι να αποφασίσεις, αν οι περιστάσεις το απαιτήσουν, το αν θα προκαλέσεις καταστροφή σε τεράστια κλίμακα».

Η συγγραφή των εν λόγω γραμμάτων είναι ένα από τα πρωτόκολλα που η Τερέζα Μέι θα πρέπει να ολοκληρώσει σήμερα.

Η Τερέζα Μέι, μόλις αποδεχθεί από την Ελισάβετ την πρόταση να σχηματίσει κυβέρνηση και, σύμφωνα με την παράδοση, της φιλήσει τα χέρια, θα γίνει η νέα πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ