Κυβέρνηση: Φταίει η Δικαιοσύνη για την επ' αόριστον αναβολή της δίκης της Siemens!

Ολομέτωπη επίθεση κατά της Δικαιοσύνης εξαπολύει η κυβέρνηση, θεωρώντας ότι είναι υπαίτια για το «φιάσκο» με την επ' αόριστον αναβολή της δίκης για τα μαύρα ταμεία της Siemens.

Με υπαινιγμούς αρχικά, αλλά ευθείες βολές στη συνέχεια, το Μαξίμου, το υπουργείο Εξωτερικών, ο Πάνος Καμμένος, αλλά και η «Αυγή» εγκαλούν τη Δικαιοσύνη ως υπαίτια όχι μόνο για το «φιάσκο» της δίκης Siemens, αλλά και για άλλους χειρισμούς δικών, όπως με την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Από την ώρα που το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε να αναβληθεί επ' αόριστον η δίκη για τη Siemens, καθώς δεν είχε μεταφραστεί το παραπεμπτικό βούλευμα για τους αλλοδαπούς κατηγορούμενους στη μητρική τους γλώσσα, η κυβέρνηση έχει στρέψει τα πυρά της κατά της Δικαιοσύνης.

Το «γαϊτανάκι» των επιθέσεων ξεκίνησε χθες, μέσω κύκλων του Μαξίμου και του ΥΠΕΞ, στη συνέχεια μέσω της κυβερνητικής εκπροσώπου και του ίδιου του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά. Μέσω αυτών η κυβέρνηση όχι μόνο θέλησε να αποσείσει τις κατηγορίες της Εισαγγελίας Εφετών περί ολιγωρίας από τη μεταφραστική υπηρεσία του ΥΠΕΞ, αλλά άφηνε αιχμές για όσους επιδιώκουν να «κουκουλωθεί» η υπόθεση Siemens. Τα βέλη στόχευαν ξεκάθαρα σε τμήματα της Δικαιοσύνης.

Σήμερα, τη σκυτάλη πήρε ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος. Με ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Αμυνας μιλά ευθέως για «κύκλωμα» το οποίο είχε και άλλη παρέμβαση στον χώρο της Δικαιοσύνης παλαιότερα, στη δίκη του πρώην υπουργού Τάσου Μαντέλη, για «μίζα» επίσης από τη Siemens.

«Το ίδιο κύκλωμα που δεν μετέφρασε το βούλευμα για τη Siemens μήπως "φρόντισε" να μην αντικατασταθεί ο ασθενής πρόεδρος στη δίκη Μαντέλη;;;;;» διερωτάται ο Π. Καμμένος, ανοίγοντας νέο κεφάλαιο στην αντιπαράθεση με τη Δικαιοσύνη.

Στο χορό και η «Αυγή» με πρωτοσέλιδα

Στον χορό μπήκε και η «Αυγή», η οποία με πρωτοσέλιδό της σήμερα, υπό τον εύγλωττο τίτλο «Η Siemens στη... Γη της Εισαγγελίας», βάλλει ευθέως κατά της Εισαγγελίας Εφετών. Την κατηγορεί για πράξεις ή παραλείψεις που οδήγησαν σε επ' αόριστον αναβολή της δίκης με άμεσο τον κίνδυνο οριστικής παραγραφής. Η εφημερίδα γράφει επίσης ότι είναι «έκθετος ο επικεφαλής της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος», επικαλούμενη την «τεκμηριωμένη απάντηση του ΥΠΕΞ στις προφάσεις περί μη μετάφρασης του βουλεύματος για τους κατηγορουμένους».

Και μεθοδεύσεις για τη Χρυσή Αυγή

Μάλιστα, η «Αυγή» υποστηρίζει ότι εγείρονται «τεράστια ερωτήματα από τις ανάλογες μεθοδεύσεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής».

Η εφημερίδα παρουσιάζει επίσης έγγραφα του ΥΠΕΞ από τα οποία «προκύπτει ότι οι μεταφράσεις παραδόθηκαν εγκαίρως, αλλά το βούλευμα δεν είχε δοθεί στο σύνολό του από την Εισαγγελία, αλλά μόνο αποσπασματικά!».

Η συνομιλία με Ντογιάκο

Η «Αυγή» επικοινώνησε και με τον Ισίδωρο Ντογιάκο. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, όπως αναφέρει η εφημερίδα, «κάλυψε τον εισαγγελέα Προβατάρη που χειρίστηκε τη διαβίβαση των εγγράφων, λέγοντας ότι "η διαδικασία έγινε σύμφωνα με τη νομολογία του Αρείου Πάγου, για να κερδηθεί χρόνος"... "Κάποιοι είχαν πεθάνει, κάποιοι δεν είχαν πλέον από το βούλευμα κατηγορίες" είπε ο Ισ. Ντογιάκος, προκαλώντας εύλογες απορίες πώς είναι δυνατόν από μία δικογραφία 4.000 και πλέον σελίδων, η συντριπτική πλειονότητα να αφορά... πεθαμένους και απαλλαγέντες».

Και η «Αυγή» συνεχίζει: «Κι ενώ η υπόθεση βοά ήδη από τις 6 Ιουλίου, οπότε και ξεκίνησε η δίκη, με τον εισαγγελέα Χαρ. Τζώνη να αγωνιά για το γεγονός ότι "κάθε λεπτό που περνάει παραγράφονται τα αδικήματα", ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών ασχολήθηκε με το θέμα μόλις σήμερα, ενώ άφησε αιχμές και για τον πρόεδρο του δικαστηρίου, εκφράζοντας την έκπληξή του για την απόφαση περί επ' αόριστον αναβολής που "ανέτρεψε τη νομολογία και τις εφετειακές αποφάσεις"».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ