Διαδικασίες εξπρές για ΑΔΜΗΕ -Ποιοι είναι οι πιθανοί ενδιαφερόμενοι - iefimerida.gr

Διαδικασίες εξπρές για ΑΔΜΗΕ -Ποιοι είναι οι πιθανοί ενδιαφερόμενοι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Mε ασφυκτικά τα χρονοδιαγράμματα από τους δανειστές για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η ΔΕΗ προχώρησε στην προκύρηξη του διαγωνισμού για την πώληση του 24% του ΑΔΜΗΕ.

Η προθεσμία για την υποβολή του ενδιαφέροντος είναι μόλις μέχρι τις 26 Ιουλίου και αμέσως μετά την εξέταση των φακέλων των ενδιαφερομένων θα κληθούν όσοι πληρούν τις τυπικές προϋποθέσεις που θέτει ο διαγωνισμός να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές.Η επιλογή του προτιμητέου στρατηγικού επενδυτή θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως τις 31 Οκτωβρίου 2016 και η συναλλαγή, όπως και η συναλλαγή του διαχωρισμού να έχουν ολοκληρωθεί ως τις 28 Φεβρουαρίου 2017, σύμφωνα με την προκήρυξη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ήδη υπάρξει επαφές με ενδιαφερόμενους Ευρωπαίους Διαχειριστές και ανάμεσά τους ορισμένους από αυτούς που είχαν δώσει το παρών στον προηγούμενο διαγωνισμό για το 66% του Διαχειριστή. Στις εταιρίες αυτές συγκαταλέγονται ο ιταλικός Διαχειριστής ΤΕRΝΑ και η βελγική ΕLIA, ενώ μεταξύ των νέων υποψηφίων φαίνεται ότι συγκαταλέγεται και ο Γάλλος Διαχειριστής RΤΕ (100% θυγατρική της κρατικής γαλλικής εταιρίας ηλεκτρισμού EdF).

Από τους παλαιούς ενδιαφερόμενους, η κινεζική State Grid Corporation of China (SGCC) μπορεί να μην έχει άμεσα το στάτους του Ευρωπαίου Διαχειριστή, που ζητεί ο διαγωνισμός, πρόκειται όμως για εταιρία με συμμετοχή στο κεφάλαιο τόσο του Πορτογάλου διαχειριστή REN, στον οποίο έχει το 25%, όσο και στην ιταλική ΤΕRΝΑ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για να ολοκληρωθεί η απόσχιση του ΑΔΜΗΕ με βάση το σχέδιο που έχει εγκριθεί θα χρειαστούν μία ή περισσότερες γενικές συνελεύσεις των μετόχων της ΔΕΗ: Mία για την έγκριση της πώλησης του 24% στον στρατηγικό επενδυτή που θα επιλεγεί, μία για τη σύσταση της νέας εταιρίας συμμετοχών και της μεταβίβασης του 51% του Διαχειριστή βάσει των προβλεπόμενων διαδικασιών και μία για την μεταβίβαση του υπόλοιπου 25% στην υπό σύσταση «ΔΕΣ ΑΔΜΗΕ», εταιρία με μοναδικό μέτοχο το δημόσιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΔΜΗΕ ενδιαφερόμενοι διαγωνισμός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ