Και επίσημα στο πλευρό της Κλίντον ο Σάντερς -Κοινή εμφάνιση των δυο [εικόνες&βίντεο] - iefimerida.gr

Και επίσημα στο πλευρό της Κλίντον ο Σάντερς -Κοινή εμφάνιση των δυο [εικόνες&βίντεο]

Φωτογραφίες: CJ Gunther/EPA/ΑΠΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις επικείμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, ο Μπέρνι Σάντερς να ακολούθησε «σκληρή γραμμή» έναντι της βασικής αντιπάλου του, της Χίλαρι Κλίντον, τη Δευτέρα όμως παρείχε και επισήμως τη στήριξη του.

Οι δυο πρώην αντίπαλοι βρέθηκαν μαζί σε μια κοινή προεκλογική εκδήλωση στο Πόρτσμουθ, του Νιού Χάμσαιρ (πολιτεία που είχε κερδίσει ο Σάντερς) την Τρίτη τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας, όπου ο Γερουσιαστής του Βέρμοντ, Σάντερς, δήλωσε την υποστήριξη του στο πρόσωπο της Κλίντον.

Και επίσημα στο πλευρό της Κλίντον ο Σάντερς -Κοινή εμφάνιση των δυο [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 0

Με το αρχικό σύνθημα της Κλίντον, «Μαζί πιο Δυνατοί» (Stronger Together) να κοσμεί το πόντιουμ, οι δυο πρώην αντίπαλοι μοιράστηκαν την εξέδρα, με τον Σάντερς να χειροκροτά ένθερμα την Κλίντον κατά τη διάρκεια της ομιλίας της.

«Η Χίλαρι πρέπει να είναι η επόμενη Πρόεδρος μας» είπε ο Σάντερς υπό τις επευφημίες των συγκεντρωμένων και πρόσθεσε, «ήρθα σήμερα εδώ για να κάνω σαφή τη στήριξη μου στο πρόσωπο της και ξεκάθαρους τους λόγους που θεωρώ ότι πρέπει να εκλεγεί Πρόεδρος των ΗΠΑ».

Και επίσημα στο πλευρό της Κλίντον ο Σάντερς -Κοινή εμφάνιση των δυο [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 1

Η αναφορά του στην προεκλογική του εκστρατεία, καθώς ευχαρίστησε από το βήμα όσους τον στήριξαν, καταφέρνοντας όπως είπε να συγκεντρωθούν οι περισσότεροι δυνατόν εκπρόσωποι (delegates) για την Σύνοδο των Δημοκρατικών, προκάλεσε συγκίνηση στους υποστηρικτές του που είχαν επίσης συγκεντρωθεί στον χώρο της εκδήλωσης.

Και επίσημα στο πλευρό της Κλίντον ο Σάντερς -Κοινή εμφάνιση των δυο [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 2

«Η Χίλαρι κέρδισε επάξια το χρίσμα των Δημοκρατικών και τη συγχαίρω για αυτό», είπε ο Σάντερς, αποδεχόμενος για πρώτη φορά επισήμως την ήττα του και με την Κλίντον να τον ευχαριστεί με ένα νεύμα και πρόσθεσε, «θα κάνω ότι περνά από το χέρι μου για να εκλεγεί».

Και επίσημα στο πλευρό της Κλίντον ο Σάντερς -Κοινή εμφάνιση των δυο [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 3

Με την σειρά της η κ. Κλίντον είπε: «Πρέπει να πάρουμε τη Γερουσία και τον Λευκό Οίκο πίσω και να βεβαιωθούμε ότι έχουμε δημοκρατικό Πρόεδρο και δημοκρατικό νομοθετικό σώμα. Σας καλώ όλους να σταθείτε μαζί μας ... και να εργαστείτε τις επόμενες εβδομάδες, μήνες και ναι ακόμη και χρόνια για αυτό. Θα έχετε πάντα μια θέση στο τραπέζι όταν εκλεγώ στο Λευκό Οίκο».

Και επίσημα στο πλευρό της Κλίντον ο Σάντερς -Κοινή εμφάνιση των δυο [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 4

Κάποιοι λίγοι υποστηρικτές του Σάντερς που δεν δέχθηκαν με χαρά την εξέλιξη αυτή, άρχισαν να φωνάζουν ρυθμικά το όνομα του, «Σάντερς, Σάντερς» και δέχθηκαν την άμεση «απάντηση» της πλειοψηφίας των συγκεντρωμένων που φώναξαν με τη σειρά τους, «Ενότητα, Ενότητα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ