RoboGlove: Στην αγορά το γάντι της NASA – Κάνει τα χέρια μας 2 φορές πιο δυνατά [εικόνες] - iefimerida.gr

RoboGlove: Στην αγορά το γάντι της NASA – Κάνει τα χέρια μας 2 φορές πιο δυνατά [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρόκειται για ένα gadget κατευθείαν από το... διάστημα. Φτιαγμένο για να βοηθάει τους αστροναύτες στις δύσκολες και βαριές δουλειές που έχουν μέσα στο διαστημόπλοιο, το RoboGlove μπορεί ακόμα και να διπλασιάσει την δύναμη του χεριού.

RoboGlove: Στην αγορά το γάντι της NASA – Κάνει τα χέρια μας 2 φορές πιο δυνατά [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Είναι μια συσκευή που δημιουργήθηκε από την NASA σε συνεργασία με την General Motors. Η κορυφαία υπηρεσία διαστήματος μαζί με την γνωστή τεχνολογική εταιρία, στοχεύουν στην δημιουργία ενός ρομπότ-αστροναύτη, ο οποίος θα ταξιδέψει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό με σκοπό να βοηθήσει τους ανθρώπους στις δύσκολες επισκευές που χρειάζεται ο σταθμός.

Στο περιθώριο του πρότζεκτ «Robonaut», δημιουργήθηκε αυτή η συσκευή, η οποία παρόλο που αρχικά προοριζόταν να εξοπλίσει αποκλειστικά αστροναύτες, τα πλάνα άλλαξαν και πλέον θα μπορεί να βρεθεί στα ράφια των καταστημάτων.

Το RoboGlove είναι προσεγμένα κατασκευασμένο, έτσι ώστε να έχει την ευελιξία ενός ανθρώπινου χεριού, ενώ την ίδια στιγμή είναι εφοδιασμένο με ένα δίκτυο αισθητήρων πίεσης που μπορούν να ανιχνεύσουν όταν ο χρήστης κρατά ένα αντικείμενο, δίνοντας του την δυνατότητα μεγαλύτερης πίεσης. Την ίδια στιγμή, μια σειρά συνθετικών τενόντων χαρίζει επιπλέον σταθερότητα αλλά και διπλάσια ισχύ στο σφίξιμο.

Τόσο οι εντυπωσιακές ικανότητες του, όσο και ο... διαστημικός σχεδιασμός του δίνουν μια «εξωγήινη» αίσθηση. Το προϊόν που πλέον θα είναι διαθέσιμο στην αγορά, μοιάζει σαν να έχει βγει από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Παρόλα αυτά, η χρησιμότητα του περιορίζεται μόνο σε αυτούς που πραγματικά το χρειάζονται.

Ο αντιπρόεδρος της General Motors μιλώντας για το προϊόν της εταιρίας του τόνισε: «Το RoboGlove είναι μια ιδανική συσκευή για έναν εργαζόμενο που πρέπει να χρησιμοποιήσει ένα εργαλείο για πολύ ώρα, ή να κάνει επαναλαμβανόμενες κινήσεις». Ενα άνθρωπος που πρέπει να σκάψει για μία ώρα για παράδειγμα, θα χρειαστεί να καταναλώσει περίπου την μισή ενέργεια.

Το RoboGlove είναι αποτέλεσμα μιας γενικότερης προσπάθειας, ώστε να διευκολυνθεί η χειρονακτική εργασία. Ηδη αρκετές εταιρίες έχουν ανακοινώσει αντίστοιχες έρευνες, που στοχεύουν στην δημιουργία προϊόντων που θα μπορούν να βοηθούν στις βαριές δουλειές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ NASA General Motors γάντι αστρονάυτες Roboglove
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ