Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας: Αγαπημένες παραστάσεις ανεβαίνουν στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου - iefimerida.gr

Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας: Αγαπημένες παραστάσεις ανεβαίνουν στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην ατμοσφαιρική αυλή του λαογραφικού Μουσείου Αίγινας θα διεξαχθεί απο 22 Ιουλίου έως 13 Αυγούστου το 6ο Φεστιβάλ Θεάτρου του νησιού.

Το Φεστιβάλ της Αίγινας, θεσμός πλέον στο χώρο του θεάτρου, φιλοξενεί μία σειρά παραστάσεων για όλα τα γούστα.

Αγαπημένοι ηθοποιοί μεγαλύτεροι αλλά και νεότεροι θα φιλοξενηθούν στο 6ο Φεστιβάλ που οραματίστηκε και οργάνωσε για πρώτη φορά στην Αίγινα το 2011 η ηθοποιός Άννα Γεραλή.
Ενα φεστιβάλ που φιλοδοξεί να προσφέρει βραδιές καλού θεάτρου τόσο στους κατοίκους, όσο και στους επισκέπτες και παραθεριστές της Αίγινας, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του εκπαιδευτικού Γιώργου Μπήτρου.

Το πρόγραμμα των παραστάσεων ξεκινά την Παρασκευή 22 Ιουλίου και ολοκληρώνεται το Σάββατο 13 Αυγούστου.

Φιλοξενούνται οι παραστάσεις:
«Συμβολαιογράφος» του Νίκου Βασιλειάδη με την Υρώ Μανέ (22 – 7 -16)

Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας: Αγαπημένες παραστάσεις ανεβαίνουν στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου | iefimerida.gr 0


Ένας βαθιά συγκινητικός μονόλογος μιας γυναίκας που ζει σε λάθος χώρο και χρόνο. Η Ερασμία, μια χήρα, μεγαλώνει τη μοναχοκόρη της, κλεισμένη σε ένα περίπτερο, εγκλωβισμένη στα ήθη και τα έθιμα της μικρής επαρχιακής πόλης που ζει, μέχρι τη στιγμή που τη θλιβερή, μονότονη ζωή της, διακόπτει ο έρωτας.

«Λωξάντρα» της Μαρίας Ιορδανίδου με την Άννα Βαγενά (23 – 7 - 16)
Ένας ύμνος στη χαρά της ζωής και τη δύναμη της γυναίκας, με επίκεντρο τον Ελληνισμό της Πόλης από το 1870 έως τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Λωξάντρα αναδεικνύεται σε σύμβολο της πολίτικης Ρωμιοσύνης, διασώζοντας τη μνήμη και την ταυτότητα με τον αυθορμητισμό και τη γνησιότητα του απλού λαϊκού ανθρώπου, με το βαθύ γυναικείο ένστικτο και τη μητρική αγκαλιά.

«Πιτσιμπούργκο» με τους Στράτο Σωπύλη, Αρκαδία Ψάλτη (27 – 7 -16)
Χίος 28 Μάρτη 1913. Η Ελέγκω παίρνει στα χέρια της το πρώτο γράμμα, μετά από οκτώμιση μήνες, από τον ξενιτεμένο, στο Πίτσμπουργκ της Αμερικής, άντρα της Δημοσθένη. Μέσα από την αλληλογραφία τους ξεδιπλώνεται η ζωή στο νησί, αμέσως μετά την απελευθέρωση του από τους Τούρκους.
«Μεταξύ συρμού και αποβάθρας» με τους Δέσποινα Γιαννούλη και Βαγγέλη Πιτσιλό (29-7-16)
Ιερογλυφικά. Πάπυροι. Περιστέρια. Γράμματα. Σήματα μορς. Τηλέφωνα σταθερά. Τηλεγραφήματα. Τηλεομοιότυπα. Τηλέφωνα κινητά. Μηνύματα. E-mail. Chat. Βιντεοκλήσεις. Skype. Viber. Messenger. Επικοινωνία. Επικοινωνία; Επαφή. Επαφή; Οι λέξεις. Οι λέξεις; Οι λέξεις είναι επικοινωνία;
Μια παράσταση για αιώνια θέματα που μας συνδέουν.

«Μεταξύ συρμού και αποβάθρας» με τους Δέσποινα Γιαννούλη και Βαγγέλη Πιτσιλό (29-7-16)
Ιερογλυφικά. Πάπυροι. Περιστέρια. Γράμματα. Σήματα μορς. Τηλέφωνα σταθερά. Τηλεγραφήματα. Τηλεομοιότυπα. Τηλέφωνα κινητά. Μηνύματα. E-mail. Chat. Βιντεοκλήσεις. Skype. Viber. Messenger. Επικοινωνία. Επικοινωνία; Επαφή. Επαφή; Οι λέξεις. Οι λέξεις; Οι λέξεις είναι επικοινωνία;
Μια παράσταση για αιώνια θέματα που μας συνδέουν, όπως ο έρωτας και η μοναξιά και για αιώνια θέματα που μας χωρίζουν, όπως ο έρωτας και η μοναξιά.
Συντελεστές
Ιδέα-Ερμηνεία: Δέσποινα Γιαννούλη - Βαγγέλης Πιτσιλός

«Το μήλο» των Γιωργου Βάλαρη και Στέλιου Παπαδόπουλου με τους: Κώστα Βουτσά, Γιώργο Κωσταντίνου, Ναταλία Δραγούμη, Αντώνη Λουδάρο (30 -7 -16)

Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας: Αγαπημένες παραστάσεις ανεβαίνουν στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου | iefimerida.gr 1


Μια ξεκαρδιστική κωμωδία που είχε παρουσιαστεί με τεράστια καλλιτεχνική επιτυχία το 2011-12 σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και μια μικρή καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, με θέμα τις σημερινές σχέσεις ανδρών γυναικών.

«Η φαλακρή τραγουδίστρια» του Ευγένιου Ιονέσκο θίασος Βασίλη Βασιλάκη (31 – 7 -16 & 1 – 8 - 16)
Η «Φαλακρή Τραγουδίστρια» αποτελεί μια πλούσια σε συμβολισμούς κωμωδία, μια περιγραφή της καθημερινότητας της μικροαστικής κοινωνίας μας, όπου οι πληροφορίες και η ακατάσχετη φλυαρία έχουν καταβάλει τη σκέψη. Παίζουν: Λάζαρος Θεοδωρακόπουλος, Βίκυ Ίτσιου, Γιάννης Κοντός, Σιδέρης Νανούδης, Κλέα Σαμαντά, Μαρίτα Τσαλκιτζόγλου.

«Ποπ – Κορν» κωμωδία της Αγνής Χιώτη (5 – 8 -16)

Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας: Αγαπημένες παραστάσεις ανεβαίνουν στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου | iefimerida.gr 2


Σε αυτή την ιστορία έχουμε την Σάμερ, τον Γουίντερ και τον Κύριο Α. Όλα ξεκίνησαν επειδή κάποια στιγμή, σε κάποια δύσκολη φάση της ζωής τους οι ήρωες μας για κάποιο απροσδιόριστο λόγο αναρωτήθηκαν το ίδιο πράγμα …“Να ζει κανείς ή να μη ζει;». Με τους Καλή Δάβρη , Θάνο Λέκκα, Κυριάκο Μαρκάτο.

«Il trovatore» μουσική παράσταση από την Φανή Παλιούρα (6-8-16)

Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας: Αγαπημένες παραστάσεις ανεβαίνουν στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου | iefimerida.gr 3


Η φωνή συναντάει το σώμα και οι χωρίς όρια μεγαλειώδεις πράξεις της όπερας συναντούν την θεατρική αντίσταση.

«Η απολογία του Σωκράτη» του Δήμου Αβδελιώδη (7-8-16)

Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας: Αγαπημένες παραστάσεις ανεβαίνουν στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου | iefimerida.gr 4


Η αυθεντική αυτή Αναπαράσταση της πιο συγκλονιστικής δίκης στην ιστορία του πολιτισμού, στην ίδια ακριβώς γλώσσα που μιλήθηκε από τον Σωκράτη και καταγράφηκε με ακρίβεια από τον παρόντα νεαρό μαθητή του, Πλάτωνα. Με τους Βασίλη Καραμπούλα και Γιάννη Κολόι.

«Η απολυμένη» του Αντώνη Τσιπιανίτη με την Κατερίνα Διδασκάλου ( 12 – 8 -16)
Η Μαριέτα εργάζεται ως κοσμικογράφος σε μεγάλο γυναικείο περιοδικό. Η στήλη της θεωρείται κορυφαία στο είδος της. Πλούσιοι και διάσημοι κάνουν το παν για να δημοσιεύσει φωτογραφία τους. Η ζωή της είναι γεμάτη λάμψη, πάρτι, ταξίδια. Και μια μέρα απολύεται.

«Η πόρνη από πάνω» του Αντώνη Τσιπιανίτη με την Κατερίνα Διδασκάλου σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Πατρώνη (13 – 8 -16)
Ερατώ -η νοικοκυρά από κάτω- μιλάει για τον έρωτα, την απόρριψη, την προδοσία, τη βαναυσότητα σε βάρος των γυναικών, τους διεφθαρμένους δημόσιους λειτουργούς, την έλλειψη αυτοεκτίμησης. Με υπομονή και στωικότητα ζει στο περιθώριο, μέχρι την ημέρα που στο από πάνω διαμέρισμα μετακομίζει μια πόρνη.

Το 6ο Φεστιβάλ Θεάτρου που συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αίγινας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ