Τα μαζεύει και φεύγει ο Κάμερον -Ξεκίνησε η μετακόμιση στην Ντάουνινγκ Στριτ [εικόνες&βίντεο] - iefimerida.gr

Τα μαζεύει και φεύγει ο Κάμερον -Ξεκίνησε η μετακόμιση στην Ντάουνινγκ Στριτ [εικόνες&βίντεο]

Φωτογραφίες-βίντεο: The Guardian
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έφτασαν τα πρώτα φορτηγά στην βρετανική πρωθυπουργική κατοικία στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, ένα μόλις 24ωρο πριν ο Ντέιβιντ Κάμερον καταθέσει και επισήμως την παραίτηση του στην Βασίλισσα Ελισάβετ.

Μπορεί να φαίνεται ως ένα «παραπολιτικό» γεγονός, όμως συμβολίζει με τον καλύτερο τρόπο την «μεταφορά εξουσίας» στην Βρετανία, μια εξέλιξη αναπάντεχη μέχρι πριν λίγους μήνες, που κατέστη όμως αναπόφευκτη μετά και το αποτέλεσμα του πρόσφατου δημοψηφίσματος.

Τα μαζεύει και φεύγει ο Κάμερον -Ξεκίνησε η μετακόμιση στην Ντάουνινγκ Στριτ [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 0

Ο Ντέιβιντ Κάμερον που είχε κερδίσει μόλις το 2015 τις εθνικές εκλογές αναγκάστηκε να δρομολογήσει την αποχώρηση του απο τον πρωθυπουργικό θώκο, μετά και την ήττα του στο δημοψήφισμα που παρά τη θέση του απερχόμενου πρωθυπουργού, επέλεξε το «brexit».

Τα μαζεύει και φεύγει ο Κάμερον -Ξεκίνησε η μετακόμιση στην Ντάουνινγκ Στριτ [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 1

Έτσι ένα τεράστιο μπλε φορτηγό έφτασε τη Τρίτη το πρωί στην κατοικία του Βρετανού πρωθυπουργού και αφού έγινε ο απαραίτητος έλεγχος από την αστυνομία άρχισε να φορτώνει τις κούτες με τα προσωπικά αντικείμενα του Κάμερον.

Τα μαζεύει και φεύγει ο Κάμερον -Ξεκίνησε η μετακόμιση στην Ντάουνινγκ Στριτ [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 2

Ο Ντειβιντ Κάμερον θα παραμείνει πρωθυπουργός μέχρι και αύριο το απόγευμα, όταν αμέσως μετά την «ώρα του πρωθυπουργού» στη Βουλή των Κοινοτήτων, μεταβεί στο παλάτι για να θέσει και επισήμως την παραίτηση του στην Βασίλισσα.

Τα μαζεύει και φεύγει ο Κάμερον -Ξεκίνησε η μετακόμιση στην Ντάουνινγκ Στριτ [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 3

Μέχρι το βράδυ της ίδιας μέρας, καθήκοντα πρωθυπουργού θα αναλάβει η νυν υπουργός Εσωτερικών και νέος ηγέτης όπως όλα δείχνουν του Συντηρητικού κόμματος, Τερέζα Μέι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ