Μετακόμιση τώρα: Τι να κάνεις για να σου φανεί παιχνιδάκι [λίστα] - iefimerida.gr

Μετακόμιση τώρα: Τι να κάνεις για να σου φανεί παιχνιδάκι [λίστα]

Φωτογραφία: Shutterstocks
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί το καλοκαίρι να είναι η πιο συνηθισμένη περίοδο για να κάνεις τη μετακόμιση που σχεδίαζες τόσο καιρό, αλλά οι «εξωτερικοί» παράγοντες σίγουρα θα προσπαθήσουν να στην... διαλύσουν.

Επειδή, λοιπόν, η αφόρητη ζέστη, οι υποχρεώσεις στη δουλειά και το μυαλό σου που «ταξιδεύει» σε κάποια εξωτική παραλία, δεν σε καθιστούν πανέτοιμο για «νέες περιπέτειες», πάρε μολύβι και χαρτί και οργανώσου σωστά.

 Μετακόμιση τώρα: Τι να κάνεις για να σου φανεί παιχνιδάκι [λίστα] | iefimerida.gr 0
  •  Καθάρισε το καινούργιο σπίτι, πριν καλέσεις την μεταφορική

Το να σκουπίσεις με δεκάδες κούτες στα πόδια σου, είναι ανέφικτο, γι΄αυτό καθάρισε την κουζίνα, το μπάνιο και τα υπνοδωμάτια, όσο είναι ακόμη άδεια. Έτσι και θα πάρεις μία καλύτερη εικόνα του χώρου και θα ξεπακετάρεις πιο εύκολα.

  • Κάλυψε τα εύθραυστα αντικείμενα με πετσέτες, κάλτσες και παλιά t-shirts.

Δεν είναι δύσκολο, απλώς βάλε στο βάθος της κούτας ένα παλιό υφασμάτινο ρούχο, για να βεβαιωθείς πως όταν την ανοίξεις, θα είναι όλα όπως τα άφησες.

  •  Τοποθέτησε όλα τα πράγματα, κάθετα.

Βάλε στις κούτες όλα τα κουζινικά, διακοσμητικά και ότι άλλο πιάνει χώρο, κάθετα. Έτσι θα γλιτώσεις χώρο και χρόνο. Guarantee!

 Μετακόμιση τώρα: Τι να κάνεις για να σου φανεί παιχνιδάκι [λίστα] | iefimerida.gr 1
  • Πάρε σακούλες με διαφορετικό χρώμα-Ονόμασε τις κούτες σου

Δε υπάρχει καλύτερο πράγμα από τη οργάνωση. Το σωστό πριν μετακομίσεις θα ήταν να έχεις δει καλά το χώρο και να έχεις αποφασίσεις που θα πάει το καθετί. Έτσι, αφού πακετάρεις τα πράγματα βάζοντας ταμπέλες στις κούτες,άφησε τα στο σωστό σημείο του νέου σου διαμερίσματος για να γλιτώσεις το πήγαινε-έλα.

  •  Μετέφερε πρώτα τα βασικά

Αν η μετακόμιση γίνει σταδιακά, τότε μετέφερε πρώτα αυτά που έχεις άμεση ανάγκη. Ο υπολογιστής σου, τα σεντόνια, τα είδη υγειηνής πρέπει να είναι στην αρχή της λίστας σου.

 Μετακόμιση τώρα: Τι να κάνεις για να σου φανεί παιχνιδάκι [λίστα] | iefimerida.gr 2
  • Βάλε εσύ την τάξη

Πάρε πρωτοβουλία. Μην αφήσεις τους φίλους ή τους συγγενείς σου να πακετάρουν όπως εκείνοι θέλουν, γιατί θα δημιουργηθεί μία σύγχυση. Κάνε μία λίστα το πλάνο της μετακόμισης και πρότρεψε τους να την ακολουθήσουν.

  • Μην ξεχάσεις τα... ευκόλως εννοούμενα

Φρόντισε για την κινητή τηλεφωνία, τους λογαριασμούς και ότι όποια άλλη υπηρεσία θα χρειαστεί τη νέα σου διεύθυνση, περίπου ένα μήνα πριν. Έτσι η «μετάβαση» θα σου φανεί πιο εύκολη.

Φωτογραφίες: Pixabay/ Shutterstock

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μετακόμιση συμβουλές tips
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ