Εντερ: Η πολυτάραχη ζωή του χρυσού σκόρερ της Πορτογαλίας - iefimerida.gr

Εντερ: Η πολυτάραχη ζωή του χρυσού σκόρερ της Πορτογαλίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πέρασε πλέον στην ιστορία. Ως ένας εκ των ποδοσφαιριστών που έκριναν με γκολ έναν τελικό EURO. O Εντερ ζει τις καλύτερες στιγμές της ζωής του, η οποία όμως δεν ήταν πάντα στρωμένη με ροδοπέταλα.

Γεννημένος στη Γουινέα, με τον πατέρα του να βρίσκεται πολλά χιλιόμετρα μακριά δεν έχει να θυμάται πολλά από τον τόπο τον οποίο αντίκρισε για πρώτη φορά.

Η μητέρα του, δεν άντεξε και όταν ο Εντερ ήταν δύο ετών, έφυγε για να βρει το σύζυγό της στη Λισαβόνα, αφού εκεί πίστευαν πως θα κατάφερναν να μεγαλώσουν τον γιο τους όπως ακριβώς ήθελαν.

Τα σχέδιά τους όμως δεν πραγματοποιήθηκαν. Οι δύο γονείς δυσκολευόντουσαν να βρουν δουλειά και έξι χρόνια αργότερα, αποφάσισαν μέσω ενός κοινωνικού προγράμματος να στείλουν τον Εντερ σε ένα ίδρυμα στην Κοϊμπρα, εκεί όπου δεν θα του έλειπε ούτε το φαγητό, ούτε η ζεστασιά το χειμώνα αλλά και θα μπορούσε να παρακολουθεί κανονικά τα μαθήματά του.

Ο πιτσιρικάς όμως που μυαλό για μαθήματα;Ολη την ημέρα δημιουργούσε προβλήματα αφού το μόνο που έψαχνε ήταν χώρος και χρόνος για να παίξει ποδόσφαιρο. Επειτα από πολλές φασαρίες, οι ιθύνοντες του ιδρύματος αποφάσισαν να γράψουν τον Εντερ στις ακαδημίες της Ακαντέμικα.

Αυτό ήταν. Ο Εντερ δεν άργησε να δείξει το ταλέντο του και η Ολιβέιρα, ομάδα 4ης κατηγορίας, ήταν αυτή που τον απέκτησε. Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του, άρχισαν να γίνονται γνωστές στην ποδοσφαιρική Πορτογαλία και η Τουριζένσε του πρόσφερε το πρώτο του επαγγελματικό σύμβολαιο έναντι 400 ευρώ το μήνα.

Τα χρήματα τα έστελνε όλα στη μητέρα του αφού οι γονείς του παρέμεναν σε δύσκολη οικονομική κατάσταση όμως τα πράγματα βελτιώθηκαν όταν ο Εντερ πήρε μεταγραφή για την Μπράγκα. Η διοίκηση μάλιστα δείχνοντας πόσο πολύ πίστευε τον ποδοσφαιριστή, έβαλε ρήτρα 30 εκατομμυρίων ευρώ και το καλοκαίρι του 2012, περίπου έξι σύλλογοι απ' όλη την Ευρώπη άρχισαν να παρακολουθούν την πορεία του Πορτογάλου επιθετικού.

Η μοίρα όμως έκρυβε ένα ακόμη άσχημο παιχνίδι για τον Εντερ. Τον Φεβρουάριο του 2013 θα υποστεί ρήξη χιαστού, η μεταγραφή στη Σουόνσι θα καθυστερήσει δύο χρόνια αλλά θα έρθει τελικά με πολύ λιγότερα χρήματα.

Στη Βρετανία, ο Εντερ δυσκολεύεται αρκετά, δεν σημειώνει ούτε ένα γκολ στο πρώτο μισό της σεζόν και φεύγει δανεικός για τη Γαλλία όπου με τη φανέλα της Λιλ θα σημειώσει 6 γκολ σε 13 εμφανίσεις.

Σημαντικό ρόλο στην αναγέννησή του έπαιξε η ψυχολόγος, την οποία εμπιστεύθηκε όταν ακόμη αγωνιζόταν με τη Σουόνσι. Η Σουζάνα Τόρες ήταν η γυναίκα που άλλαξε τη ζωή του Εντερ και μάλιστα ο 28χρονος της αφιέρωσε το τρόπαιο που κατέκτησε η ομάδα του στο Παρίσι.Την είχε μάλιστα δίπλα του στον τελικό και φωτογραφήθηκε με τη γυναίκα που όπως είπε ο ίδιος, είχε κάθε δικαίωμα να πιστεύει ότι τον βοήθησε περισσότερο από κάθε άλλον στο δρόμο για τον τελικό.

Εντερ: Η πολυτάραχη ζωή του χρυσού σκόρερ της Πορτογαλίας | iefimerida.gr 0

Ο Εντερ ταλαιπωρήθηκε αρκετά από τις πρώτες μέρες της γέννησής του, όμως τελικά η μοίρα φυλούσε γι'αυτόν το καλύτερο στο τέλος. Ο τραυματισμός του Ρονάλντο ήταν αυτός που τον έφερε ως αλλαγή στο παιχνίδι και το γκολ που σημείωσε κατά της Γαλλίας, τον ταξίδεψε αίφνης στο πάνθεον των EURO. Το αγόρι από τη Γουινέα, μπορεί πλέον να χαμογελά χωρίς να ανησυχεί πως η μοίρα θα του εμφανίσει ένα ακόμη βαρύ φορτίο...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Euro 2016 εντερ πορτογαλία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ