Κουρουμπλής: Δεν αλλάζει το πλαφόν εισόδου του 3% - iefimerida.gr

Κουρουμπλής: Δεν αλλάζει το πλαφόν εισόδου του 3%

Φωτογραφία: Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πεποίθησή του ότι μέχρι τις 20 Ιουλίου είναι μεγάλος πολιτικός χρόνος για να βρεθούν οι τρεις ψήφοι που απαιτούνται ώστε να συγκεντρωθεί ο αριθμός των 200 βουλευτών και να ισχύσει το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής από τις ερχόμενες εκλογές, εξέφρασε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει το 3% που υπάρχει ως πλαφόν για να μπει ένα κόμμα στη Βουλή, αίτημα που έχει διατυπώσει το ΚΚΕ, ενώ συνέχισε λέγοντας: Το έλλειμμα του μπόνους στον εκλογικό νόμο μπορεί να καλυφθεί από τον λαό.

O υπουργός Εσωτερικών ερωτήθηκε εάν υπάρχει περίπτωση για μεγάλο συνασπισμό στην Ελλάδα και είπε πως με τα σημερινά δεδομένα «δεν το βλέπει», ενώ επεσήμανε πως μετά την ψήφιση της απλής αναλογικής δημιουργούνται δυνατότητες συνεργασίας των δημοκρατικών δυνάμεων.

«Είναι πολύ νέος ο Τσίπρας για να σκέπτεται την Προεδρία της Δημοκρατίας»

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε τα σενάρια που ήθελαν τον πρωθυπουργό να σκέφτεται το πολιτικό του μέλλον, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι πολύ νέος ο Τσίπρας για να σκέπτεται την Προεδρία της Δημοκρατίας».

Τέλος, σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες δήλωσε ότι ο αριθμός των καναλιών δεν σημαίνει απαραίτητα και πλουραλισμό απόψεων τονίζοντας πως μετά την εξέλιξη της διαδικασίας θα αποδειχθεί ότι ήταν έωλες οι κατηγορίες πως η κυβέρνηση επιδιώκει να δημιουργήσει δικό της σύστημα. Ο κ. Κουμπουμπλής δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αυξηθεί σε επόμενο χρόνο ο αριθμός των αδειών από τέσσερις σε πέντε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ