fbpx Ζουμερό φιλέτο με βούτυρο | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Ζουμερό φιλέτο με βούτυρο

Ζουμερό φιλέτο με βούτυρο
11|07|2016 | 18:01

Θέλει τέχνη ένα ζουμερό φιλετάκι. Σας προτείνω να το ψήσετε σε βούτυρο και σας αποκαλύπτω δυο-τρεις βασικές κινήσεις για να πετύχει.

Υλικά

  • 4 φιλέτα, επιλέξτε τι θέλετε σε κρέας
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κλωναράκια φρέσκο δενδρολίβανο
  • 3 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Για να γίνει ζουμερό το κρέας:
1. Το φιλέτο να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, γίνεται πιο μαλακό
2. Μη βάλετε αλάτι από την αρχή. Βάλτε το λίγο πριν πέσει στο τηγάνι
3. Το φιλέτο πρέπει να έχει κάποιο πάχος
4. Πρέπει το τηγάνι σας να έχει κάψει καλά
5. Ποτέ μην βάλετε το μαχαίρι μέσα στο φιλέτο που ψήνεται
6. Ψήστε 4 λεπτά από κάθε πλευρά

7. Ψιλοκόψτε το σκόρδο και ανακατέψτε το με το δενδρολίβανο και το αλάτι

Ζουμερό φιλέτο με βούτυρο  | iefimerida.gr 0

8. Ρίξτε το μείγμα πάνω στο φιλέτο

9. Βάλτε το βούτυρο και το ελαιόλαδο μαζί να ζεσταθούν -Μετά ψήστε το φιλέτο σας, όπως είπαμε

Ζουμερό φιλέτο με βούτυρο  | iefimerida.gr 1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑ