Δίκη ΧΑ: «Ο Ρουπακιάς ήταν αποφασισμένος να κάνει την επίθεση», λέει ο φίλος του Φύσσα - iefimerida.gr

Δίκη ΧΑ: «Ο Ρουπακιάς ήταν αποφασισμένος να κάνει την επίθεση», λέει ο φίλος του Φύσσα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποφασισμένος να καταφέρει καίριο χτύπημα στον Παύλο Φύσσα ήταν ο Γιώργος Ρουπακιάς συμφωνά με τον μάρτυρα και φίλο του μουσικού Η. Κοντονικόλα.

Ο μάρτυρας ήταν παρών τη στιγμή της δολοφονίας και περιέγραψε καρέ καρέ τη σκηνή. «Μετά ήρθε το αυτοκίνητο ανάποδα στον δρόμο...Ο οδηγός βγήκε ταχύτατα και με τέσσερα βήματα βρέθηκε κοντά στον Παύλο. Αυτοί οι τέσσερις που τον χτυπούσαν άνοιξαν τον κύκλο,δεν έφυγαν.. Ήταν σαν να τον βοήθησαν... Έβλεπα τον Ρουπακιά να κάνει κινήσεις σα να του δίνει γροθιά στο στήθος..Ο Παύλος έγειρε.. έσκυψε».

Εντύπωση έκανε το γεγονός όπως περιέγραψε ο μάρτυρας ότι οι δυο αστυνομικοί που βρίσκονταν στο απέναντι πεζοδρόμιο δεν παρενέβησαν στον καυγά. Σε ερωτήσεις της προέδρου μάλιστα για τις ενέργειες των αστυνομικών εκείνη την κρίσιμη στιγμή ο κ. Κοντονικόλας απάντησε: «Δεν είδα να κάνουν κάτι».

Ο μάρτυρας κατέθεσε πως μετά το τέλος του αγώνα συνόδευσε έναν φίλο τους να πάρει ταξί και πως επιστρέφοντας στην καφετέρια βρήκε έξω από το μαγαζί τους υπόλοιπους φίλους του «τρομοκρατημένους,αναστατωμένους,τρομαγμένους» γιατί «έχουν μαζευτεί χρυσαυγίτες στην Παύλου Μελά».

Στην κατάθεση του ο μάρτυρας περιέγραψε λεπτομερώς τα γεγονότα που έγιναν από την στιγμή που άρχισαν να τους κυνηγούν οι Χρυσαυγίτες από το ύψος της καφετέριας έως το σημείο που έφτασε το αυτοκίνητο του Ρουπακιά. Όπως είπε ο ίδιος δέχθηκε πισώπλατα επίθεση από 3 άτομα. «Με χτύπησαν με ένα κράνος στο κεφάλι..Έπεσα κάτω και χτύπησα το κεφάλι μου σε μια τζαμαρία. Ο Δημήτρης (σ.σ. Μελαχροινοπουλος) ήρθε να με βοηθήσει και κάποιος τον χτύπησε με κλωτσιά στην πλάτη. Μουν πεσμένος κάτω και είδα τον Παύλο να τον χτυπάνε 3 -4 και από απέναντι περίπου είκοσι άτομα να κραυγάζουν. Είχαν επικεντρώσει στον Παύλο,δεν ασχολιόταν κανένας τους με εμένα και τον Δημήτρη από όταν μας έριξαν κάτω. Τότε ήρθε το αυτοκίνητο..».

Σύμφωνα με την κατάθεση,κατά τη διάρκεια όλης της επίθεσης οι δύο αστυνομικοί που βρισκόταν εκεί παρέμειναν άπραγοι ενώ αμέσως μετά το θανατηφόρο χτύπημα του Ρουπακιά και μόλις «ο Παύλος σήκωσε την μπλούζα και είπε "με μαχαίρωσε το μου...νο" όλοι οι Χρυσαυγίτες άρχισαν να τρέχουν προς τα πάνω.. εξαφανίστηκαν».

Απαντώντας σε ερώτηση της Πολιτικής Αγωγής ο μάρτυρας είπε ότι από όσα είδε ο Ρουπακιάς ήταν «αποφασισμενος να πάει εκεί και να κάνει την επίθεση. Περπάτησε με μεγάλα βήματα και πήγε πάνω στον Φύσσα. Δεν ακούμπησαν ο ένας τον άλλον».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ