Χωριό «Ψ», στο Πήλιο -Κάνεις ψυχοθεραπεία και διακοπές μαζί [εικόνες] - iefimerida.gr

Χωριό «Ψ», στο Πήλιο -Κάνεις ψυχοθεραπεία και διακοπές μαζί [εικόνες]

φωτογραφίες: village-psy.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη φύση, εκεί που το μάτι και η ακοή λειτουργούν σε όφελος του ταξιδευτή.

Το χωριό Ψ του Πηλίου έχει όλα όσα χρειάζεται κάποιος, που πιεσμένος από την καθημερινότητα, θέλει έναν τρόπο να ξεφύγει, να ισορροπήσει και να ξαναβρεί τον εαυτό του. Ενα ταξίδι αυτοανακάλυψης μέσα από την ψυχοθεραπεία στο βουνό των Κενταύρων.

Χωριό «Ψ», στο Πήλιο -Κάνεις ψυχοθεραπεία και διακοπές μαζί [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ταξιδέψαμε, γνωρίσαμε καινούργια πράγματα, αλλά στο τέλος της ημέρας πάντα επιστρέφουμε εκεί που η καρδιά μας ευφραίνεται και η ψυχή μας γαληνεύει, στο χωριό μας τις Πινακάτες, λένε οι δημιουργοί του χωριού Ψ, ο σύμβουλος ψυχικής υγείας Δημήτρης Παντελής και η Δραματοθεραπεύτρια, Κοινωνιολόγος, Θεατρολόγος Αταλάντη Απέργη.

Χωριό «Ψ», στο Πήλιο -Κάνεις ψυχοθεραπεία και διακοπές μαζί [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Όπως δηλώνουν «Επιθυμία μας είναι, αυτό το καλοκαίρι και για πολλά ακόμα, στον τόπο αυτό που έχουμε αγαπήσει τόσο εμείς, κάτω από τα αιωνόβια πλατάνια, στη δροσερή και θαλερή σκιά τους, με την εμψύχωση και τις γνώσεις έμπειρων θεραπευτών, να συναντηθούν άνθρωποι με κοινό ενδιαφέρον τη θεωρητική και βιωματική κατανόηση της έννοιας «θεραπεία της ψυχής» και της σημαντικότητας του φυσικού περιβάλλοντος στην ίδια τη θεραπευτική διαδικασία».

Χωριό «Ψ», στο Πήλιο -Κάνεις ψυχοθεραπεία και διακοπές μαζί [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Το Πήλιο, σημειώνουν, ως τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, συνδυάζει αρμονικά διακοπές στο βουνό και τη θάλασσα και ως μυθικός και θεραπευτικός τόπος ξυπνάει όλες τις αισθήσεις για να προσφέρει εσωτερική ηρεμία και γαλήνη.

Χωριό «Ψ», στο Πήλιο -Κάνεις ψυχοθεραπεία και διακοπές μαζί [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Οι δημιουργοί του υποστηρίζουν ότι το χωριό Ψ, σε μια συγκυρία δύσκολη για τη χώρα αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη μπορεί να αποτελέσει έναν τόπο συνάντησης, επαφής , μοιράσματος και ουσιαστικής φροντίδας της ψυχής.

Που απευθύνεται

Το πρόγραμμα του χωριού Ψ απευθύνεται σε επαγγελματίες και φοιτητές από τον χώρο της ψυχικής υγείας, των ανθρωπιστικών επιστημών και συναφών κλάδων. Σε όσους θα ήθελαν να επιλέξουν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη συμβουλευτική ή την ψυχοθεραπεία αλλά και σε άτομα που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν περισσότερο τον εαυτό τους και να πειραματιστούν με πιο εκφραστικούς τρόπους επικοινωνίας.

Χωριό «Ψ», στο Πήλιο -Κάνεις ψυχοθεραπεία και διακοπές μαζί [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Το φετινό πρόγραμμα αφορά σε δύο τετραήμερα, 19 – 22 Αυγούστου και 24 – 27 Αυγούστου για τα οποία μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή στο village-psy.gr.

Μεσα στο πακέτο που συμφωνεί ο κάθε ενδιαφερόμενος, παρέχεται διαμονή σε παραδοσιακά καταλύματα και ξενώνες, καθώς και ημιδιατροφή σε δύο ταβέρνες του χωριού.
Δεν χρειάζεται να αποχωριστείς τα παιδιά σου εάν θέλεις να συμμετάσχεις στο πρόγραμμα. Υπάρχει δημιουργική απασχόληση για ηλικίες 4-12 ετών.

Χωριό «Ψ», στο Πήλιο -Κάνεις ψυχοθεραπεία και διακοπές μαζί [εικόνες] | iefimerida.gr 5

πληροφορίες/εικόνες: village-psy.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ