Κρήτη: 10 άτομα στο νοσοκομείο με δηλητηρίαση από κόλλυβα - iefimerida.gr

Κρήτη: 10 άτομα στο νοσοκομείο με δηλητηρίαση από κόλλυβα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: intimenews.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κανείς δεν περίμενε ότι θα έχει τέτοια κατάληξη ο εκκλησιασμός της Κυριακής στο Λασίθι της Κρήτης αφού κατέληξαν στο νοσοκομείο 10 άτομα από τα κόλλυβα που έφαγαν στο μνημόσυνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, το ατυχές περιστατικό σημειώθηκε στο χωριό των Μεσελέρων στην Ιεράπετρα της Κρήτης. Μετά τη λειτουργία όπως συνηθίζεται ακολουθεί το τραπέζι για το μνημόσυνο που τελείτε στην εκκλησία. Δέκα από τους παριστάμενους στο τραπέζι που κατανάλωσαν τη συγκεκριμένη τροφή εμφάνισαν μόλις λίγη ώρα αργότερα συμπτώματα δηλητηρίασης με έντονους πόνους στο στομάχι αλλά και απότομο ανέβασμα πυρετού.

Στο σημείο επικράτησε πανικός με τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους στο μνημόσυνο να ειδοποιούν το ΕΚΑΒ με ασθενοφόρα τα οποία έσπευσαν αμέσως και παρέλαβαν 10 άτομα, από τα οποία τα 7 διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Ιεράπετρας και τα τρία στο νοσηλευτικό ίδρυμα του Αγίου Νικολάου.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Ιεράπετρας, Γιώργος Αρακαδάκης ανέφερε στις δηλώσεις του: «Χθες το μεσημέρι ήρθαν στο νοσοκομείο 7 άτομα με συμπτώματα δηλητηρίασης μετά από κατανάλωση κολύβων. Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικού του νοσοκομείου αντέδρασε άμεσα και έδωσε τον καλύτερό του εαυτό. Έδωσαν τις πρώτες βοήθειες στα 7 άτομα και τους περιέθαλψαν. Το ευτύχημα είναι ότι δεν κινδυνεύει η υγεία τους ενώ αναμένεται να πάρουν και γρήγορα εξιτήριο».

Να σημειωθεί, τέλος ότι και τα τρία ακόμα άτομα που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου βρίσκονται εκτός κινδύνου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ νοσοκομείο Κρήτη κόλλυβα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ