Νέα αύξηση στον δείκτη βιομηχανικής παραγωγής τον Μάιο - iefimerida.gr

Νέα αύξηση στον δείκτη βιομηχανικής παραγωγής τον Μάιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα αύξηση εμφάνισε τον Μάιο ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής, όπως προκύπτει από τα προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του Μαΐου ενισχύθηκε κατά 2,9% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Μαΐου 2015, έναντι μείωσης 4,3% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2015 προς το 2014.

Ο μέσος Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου - Μαΐου 2016, εμφάνισε μικρή αύξηση 0,8% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου - Μαΐου 2015, έναντι ανόδου 0,7% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2015 προς το 2014.

Σε ότι αφορά τον εποχικά διορθωμένο ως προς την επίδραση μηνιαίων γεγονότων (π.χ. εορτές, τουριστική περίοδος κ.λπ.) Γενικό Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής του Μαΐου 2016, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Απριλίου 2016, παρουσίασε μείωση κατά 4,1%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η αύξηση του διορθωμένου ως προς το πλήθος των εργασίμων ημερών Δείκτη κατά 2,9% τον Μάιο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2015, οφείλεται κυρίως στην αύξηση του Δείκτη Παραγωγής Μεταποιητικών Βιομηχανιών κατά 6,6%, καθώς ο Δείκτης Παραγωγής Ορυχείων - Λατομείων εμφάνισε μείωση κατά 22,8%, ο Δείκτης Παραγωγής Ηλεκτρισμού κατά 2,1% και ο Δείκτης Παροχής Νερού κατά 4,5%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ βιομηχανική παραγωγή ΕΛΣΤΑΤ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ