Συνάντηση Κατρούγκαλου-κοινωνικών εταίρων την Τρίτη - iefimerida.gr

Συνάντηση Κατρούγκαλου-κοινωνικών εταίρων την Τρίτη

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνάντηση με τους κοινωνικούς εταίρους θα έχει την Τρίτη στις 11:00 ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος με αντικείμενο τα εργασιακά, σε μια προσπάθεια δημιουργίας κοινού μετώπου, με αφορμή την σκληρή γραμμή των θεσμών.

Σε σχετική του ανακοίνωση το υπουργείο αναφέρει ότι αυριανός στόχος είναι «η διαμόρφωση ενιαίου κοινωνικού μετώπου στα εργασιακά».

Οι εκπρόσωποι των δανειστών επιμένουν σε: πλήρη απελευθέρωση της αγοράς εργασίας, περαιτέρω μείωση του μισθολογικού κόστους, αύξηση του ορίου των ομαδικών απολύσεων και κατάργηση των επιδομάτων που καταβάλλονται μέσω του 13ου και του 14ου μισθού (κατάργηση δώρων).
Ο κ. Κατρούγκαλος είχε προαναγγείλει τη συνάντηση από το βήμα της βουλής. Σκοπός, όπως είχε πει είναι «να επιβεβαιώσουμε μια κοινή στάση κατά τη διαπραγμάτευση, η οποία θα αποκλείει το δικαίωμα της ανταπεργίας και των ομαδικών απολύσεων και θα προωθεί το αίτημα για την επαναφορά κοινωνικών διαπραγματεύσεων».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ