«Κανείς δεν μπορεί να παίζει την αντιπολιτευόμενη-συμπολίτευση» - iefimerida.gr

«Κανείς δεν μπορεί να παίζει την αντιπολιτευόμενη-συμπολίτευση»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μιλώντας στη σύσκεψη των υπουργών του ΠΑΣΟΚ που συμμετέχουν στη κυβέρνηση Παπαδήμου με τον Γιώργο Παπανδρέου ο Ευάγγελος Βενιζέλος έστρεψε τα πυρά του στη ΝΔ αλλά άφησε αιχμές και για στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Ευ. Βενιζέλος στην παρέμβαση του επεσήμανε με νόημα, αναφερόμενος στην ΝΔ: «Κανείς, δεν μπορεί να παίζει το παιχνίδι της συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης ή της αντιπολιτευόμενης συμπολίτευσης». Τόνισε ότι «παρότι το πολιτικό κλίμα αναμφίβολα έχει αλλάξει με τον σχηματισμό της Κυβέρνησης, τα προβλήματα εξακολουθούν να είναι πάρα πολύ κρίσιμα για την χώρα, μέσα σε μία Ευρώπη που διέρχεται τη σημαντικότερη κρίση από την ίδρυση των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων». Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών και αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης «το στοίχημα της χώρας για το παρόν και το μέλλον θα κριθεί στην ειλικρίνεια και την αλήθεια». Και θύμισε ότι «η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, η υπερψήφιση του Προϋπολογισμού, η υπερψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης, σημαίνει πως υπάρχουν εθνικές επιλογές και συναινετικές πολιτικές δεσμεύσεις, οι οποίες μπορούν να αποδώσουν καρπούς και να βοηθήσουν τους πολίτες, ιδίως αυτούς που έχουν ανάγκη και βιώνουν το πρόβλημα της ανεργίας ή απειλούνται από αυτήν, μόνο αν είμαστε ειλικρινείς και μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας».

Μάλιστα ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στην στοχοποίηση που δέχεται προσωπικά: «Αντιλαμβάνομαι ότι έχει γίνει μία επιλογή να εστιάζεται η κριτική σε συγκεκριμένα πρόσωπα, αυτό για παράδειγμα συμβαίνει και με εμένα ως Υπουργό Οικονομικών» είπε και πρότεινε: «Μπορούμε σε αυτό να δώσουμε μια αποτελεσματική απάντηση, όταν το ίδιο το ΠΑΣΟΚ είναι ενιαίο και έχει στραμμένη την προσοχή του στα μείζονα. Εμένα αυτή είναι η επιλογή μου. Είναι μια επιλογή εθνικής ευθύνης και θεωρώ ότι αυτή πρέπει να είναι η επιλογή του ΠΑΣΟΚ συλλογικά, αλλά και όλων των στελεχών του ατομικά, και των μελών της Κυβέρνησης και των βουλευτών». Ο κ. Βενιζέλος κατέληξε με έμφαση: «Εάν κάποιος νομίζει ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει τα ελάσσονα θέματα, ως όχημα για να παρακάμψει τα μείζονα, κάνει λάθος. Έχει λοιπόν πάρα πολύ μεγάλη σημασία να κάνουμε την επιλογή μας. Και ως χώρα και ως Κυβέρνηση και ως κόμμα και ως άτομα. Εγώ έχω κάνει τη δική μου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ