Σχολείο για τα προσφυγόπουλα στο κέντρο φιλοξενίας στα Οινόφυτα Βοιωτίας - iefimerida.gr

Σχολείο για τα προσφυγόπουλα στο κέντρο φιλοξενίας στα Οινόφυτα Βοιωτίας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI/ΥΠΕΘΑ/ΔΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας το κέντρο φιλοξενίας στα Οινόφυτα Βοιωτίας θα είναι έτοιμο να δεχθεί περισσότερους πρόσφυγες και μετανάστες το οποίο διαθέτει και σχολείο διευκολύνοντας την καθημερινότητα τους.

Αυτό γνωστοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Δημήτρης Βίτσας κατά την επίσκεψή του στο κέντρο, εκφράζοντας παράλληλα τις ευχαριστίες του προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για τις συνεχιζόμενες προσπάθειες τους προς την κατεύθυνση αυτή.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση επανέλαβε ότι "ο καθένας θα αναλάβει ένα πρώτο βάρος, ώσπου να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση σε ολόκληρη την Ελλάδα και ώσπου να αρχίσουν οι άνθρωποι να μετεγκαθίστανται σε άλλες χώρες της Ευρώπης".

Διευκρίνισε δε ότι "δεν είναι κάποιος μόνιμος αριθμός ο οποίος θα μείνει στη Βοιωτία ούτε υπάρχει κάποιος λόγος να μένουν περισσότερο στην περιοχή".

Ο κ. Βίτσας επισκέφθηκε επίσης στην Πιερία τα κέντρα φιλοξενίας στο κτήμα Ηρακλή (πλησίον Μοσχοχωρίου) και στην Πέτρα Ολύμπου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ