Το γαλλικό φιλί πόσο γαλλικό είναι; [βίντεο] - iefimerida.gr

Το γαλλικό φιλί πόσο γαλλικό είναι; [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι το μοναδικό είδος φιλιού που έχει γίνει παγκόσμια γνωστό. Αλλά είναι πραγματικά γαλλικό;


Η ιστορία λέει ότι τον όρο εφηύρε ένας Ολλανδός ερευνητής, ο Theodor Van de Veld. Είχε παρατηρήσει ένα ζευγάρι γάλλων της Βρετάνης, τον κύριο και την κυρία Maraichin, οι οποίοι περνούσαν «ώρες να εξερευνούν και να χαϊδεύουν ο ένας το εσωτερικό του στόματος του άλλου, βυθίζοντας τη γλώσσα τους όσο πιο βαθιά μπορούσαν».
Μια άλλη εκδοχή αναφέρει ότι οι πρώτοι που χρησιμοποίησαν τον όρο ήταν αμερικανοί στρατιώτες που γύρισαν στην πατρίδα τους μετά τον Α Παγκόσμιο Πόλεμο. Είχαν εκστασιαστεί με «τις περιπετειώδεις σεξουαλικές πρακτικές» των «Frenchies», οι οποίοι δεν δίσταζαν να φιλιούνται στο στόμα δημοσίως.
Ετσι το «French kiss»έγινε το πιο διάσημο κλισέ στις ΗΠΑ.

Το γαλλικό φιλί πόσο γαλλικό είναι; [βίντεο] | iefimerida.gr 0


Η φήμη της Γαλλίας και ειδικά του Παρισιού ως «πρωτεύουσας του έρωτα» συνεισφέρει στον μύθο του «French kiss». Το πιο διάσημο γαλλικό φιλί είναι αυτό που απαθανάτισε ο φωτογράφος Robert Doisneau μπροστά στο Δημαρχείο του Παρισιού. Σε μια εκπομπή που έγινε για το φιλί σε γαλλικό ραδιόφωνο, μια φοιτήτρια από την Κολομβία δήλωσε ότι το «beso francés» έχει «μια ρομαντική πλευρά». Μια Μεξικάνα το αποκάλεσε «ένα φιλί που το απολαμβάνεις».

Το γαλλικό φιλί πόσο γαλλικό είναι; [βίντεο] | iefimerida.gr 1

Ωστόσο, οι ίδιοι οι Γάλλοι δηλώνουν ότι, αντίθετα με το τι πιστεύουν οι άλλοι, δεν είναι όλοι πρόθυμοι να βάλουν τη γλώσσα τους σε ένα άλλο στόμα. Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου της Ιντιάνα, η οποία δημοσιεύτηκε τον Ιούλιο του 2015, στην επιθεώρηση American Anthropologist, μόνο το 46% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει υιοθετήσει το «French kiss». Οι πιο πιστοί οπαδοί του γαλλικού φιλιού, σύμφωνα με την έρευνα, είναι οι κάτοικοι της Μέσης Ανατολής, οι οποίοι δηλώνουν ότι τους αρέσει το φιλί με τη γλώσσα.
Η έρευνα αναφέρει, επίσης, ότι οι Ευρωπαίοι αγαπούν το γαλλικό φιλί. Αντίθετα, οι Αφρικανοί το κάνουν μόνο κατά 13% και οι Νοτιο-Αφρικανοί κατά 19%. Ακόμη και στις ΗΠΑ και στον Καναδά που το γαλλικό φιλί υπήρξε δημοφιλές στις ταινίες του Χόλιγουντ, τα 3/4 των Αμερικανών δεν βάζουν γλώσσα.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τα σημαντικότερα φιλιά του παγκόσμιου κινηματογράφου:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ γαλλικό φιλί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ