Νέα φρίκη στις ΗΠΑ: Αστυνομικοί σκότωσαν αφροαμερικανό μπροστά στα μάτια της γυναίκας και του παιδιού του [βίντεο]

Ενα νέο περιστατικό ωμής αστυνομικής βίας εναντίον αφροαμερικανών έρχεται να αναζωπυρώσει το τεςταμένο κλίμα στις ΗΠΑ.

Μετά τον άνδρα που εκτελέστηκε εν ψυχρώ από δυο αστυνομικούς που τον είχαν ρίξει στο έδαφος και τον είχαν ακινητοποιήσει, ο 32χρονος Φιλάντο Καστίλ υπέκυψε στα τραύματα του όταν πυροβολήθηκε ενώ βρισκόταν στο αυτοκίνητο του.

Η σύντροφός του κατέγραφε με το κινητό της τμήμα του περιστατικού και το μετέδωσε σε ζωντανό χρόνο στο Διαδίκτυο το οποίο διαδόθηκε αμέσως στα κοινωνικά δίκτυα.

Ο 32χρονος Φιλάντο Καστίλ οδηγούσε στα Φάλκον Χάιτς, έξω από το Σέιντ Πολ της Μινεσότα, με τη σύζυγο και τη μικρή κόρη τους όταν τους σταμάτησε η αστυνομία.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, οι αστυνομικοί πυροβόλησαν τον Καστίλ ο οποίος και εξέπνευσε μετά από λίγο.

Στο βίντεο ο Καστίλ φαίνεται αιμόφυρτος και η μικρή κόρη τους ακούγεται σε κάποιο σημείο να λέει στη μητέρα της «όλα καλά μαμά, εδώ είμαι».

Η αστυνομία επιβεβαίωσε το περιστατικό λέγοντας πως η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και ο αστυνομικός που ενεπλάκη έχει τεθεί σε άδεια.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η σύζυγος που βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού η αστυνομία σταμάτησε το αυτοκίνητο επειδή είχε σπασμένο φλας. Ο Καστίλ ανέφερε στους αστυνομικούς ότι είχε άδεια οπλοφορίας και ότι είχε όπλο μαζί του.

Σύμφωνα με την Ρέινολντς, όταν ο Καστίλ πήγε να πιάσει το δίπλωμα και την άδεια κυκλοφορίας για να την δείξει στον αστυνομικό, ο δεύτερος τον πυροβόλησε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΗΠΑ πυροβολισμοί αφροαμερικανός

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ