Πανακότα σπιτική, εύκολη | GASTRONOMIE | iefimerida.gr

Πανακότα σπιτική, εύκολη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν είναι πάντα νόστιμη όταν την τρώμε στα εστιατόρια.


Υπάρχει τρόπος να την κάνουμε γευστική και απολαυστική.


Υλικά

  • 2 φύλλα ζελατίνης
  • 1 χάρτινο κουτάκι κρέμα γάλακτος (60 cl)
  • 1 κλωναράκι βανίλια
  • 90 γραμμάρια ζάχαρη
Πανακότα σπιτική, εύκολη | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

Πανακότα σπιτική, εύκολη | iefimerida.gr 1
  • Βάλτε τη ζελατίνη να μαλακώσει σε κρύο νερό
  • Βάλτε την κρέμα γάλακτος να βράσει με τη ζάχαρη και τους σπόρους βανίλιας
  • Προσθέστε την ζελατίνη που έχετε στεγνώσει και σφίξει να φύγουν τα νερά
  • Ανακατέψτε ζωηρά, μόλις πήξει είναι έτοιμη!
  • Βάλτε την σε ατομικά μπολάκια και στο ψυγείο για 2 ώρες
  • Οταν την σερβίρετε, προσθέστε για γαρνιτούρα ό,τι καλύτερο έχετε
Πανακότα σπιτική, εύκολη | iefimerida.gr 2

Θέλετε να κάνετε μια σος με φράουλες;
Υλικά

  • 1 ποτήρι νερό
  • 300 γραμμάρια φράουλες
  • 20 γραμμάρια ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Πλύντε καλά τις φράουλες και πετάξτε τις ουρές
  • Βάλτε τις στο μπλέντερ με τη ζάχαρη
  • Προσθέστε και το μισό νερό
  • Αν γίνουν μια παχύρευστη σος είναι έτοιμες, αλλιώς προσθέστε όσο νερό χρειάζεται
  • Βάλτε την στο ψυγείο και σερβίρετε από πάνω
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή πανακότα σπιτική
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ