Η JP Morgan ετοιμάζεται να μεταφέρει χιλιάδες θέσεις εργασίας εκτός Βρετανίας λόγω Brexit

Στη μετακίνηση χιλιάδων υπαλλήλων από τη Βρετανία θα αναγκαστεί να προχωρήσει η JP Morgan αν η χώρα χάσει το αυτόματο δικαίωμά της να πουλάει τις χρηματοπιστωτικές της υπηρεσίες στην ΕΕ μετά από την απόφαση για Brexit.

Αυτυ δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Jamie Dimon, σε ιταλική εφημερίδα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters. Οπως είπε, «εάν η ΕΕ επιβάλλει νέους όρους στη Βρετανία ... το χειρότερο σενάριο είναι ότι θα πρέπει να προχωρήσουμε κάποιες χιλιάδες εργαζόμενους σε άλλους κλάδους στη ζώνη του ευρώ», δήλωσε ο Dimon.

Η JPMorgan έχει 16.000 υπαλλήλους στη Βρετανία. Η ευρωπαϊκή έδρα της είναι στο Λονδίνο και η τράπεζα έχει γραφεία στην αγγλική παραλιακή πόλη του Bournemouth, καθώς και στη Σκωτία. Αυτές οι τοποθεσίες βοήθησαν την JP Morgan να παράγει έσοδα αξίας 14,2 δισ. δολαρίων πέρυσι από τις δραστηριότητες στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Επί του παρόντος, οι τράπεζες που βασίζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορούν να πωλούν ελεύθερα τις υπηρεσίες τους σε όλη την ΕΕ στο πλαίσιο ενός συστήματος "διαβατηρίου", που θεωρείται το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό της ενιαίας αγοράς της ΕΕ για τις οικονομικές επιχειρήσεις. Αλλά αυτό είναι πλέον σε αμφιβολία μετά Βρετανοί ψήφισαν να φύγει από το μπλοκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ JP Morgan εργαζόμενοι Brexit

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ