Θα «ψηλώσουν» τα κτίρια στην Ακαδημία Πλάτωνος -Πράσινο φως από το ΚΑΣ - iefimerida.gr

Θα «ψηλώσουν» τα κτίρια στην Ακαδημία Πλάτωνος -Πράσινο φως από το ΚΑΣ

Ακαδημία Πλάτωνος-φωτογραφία αρχείου: eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τροποποίηση του επιτρεπόμενου ύψους στα οικοδομικά τετράγωνα 124, 126, 127 και 128 της περιοχής Ακαδημίας Πλάτωνος, φέρνει η γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, που λήφθηκε την Τετάρτη κατά πλειοψηφία.

Συγκεκριμένα, ενώ ως τώρα ίσχυε ότι το ύψος των κτιρίων δεν θα έπρεπε να ξεπερνά τα 15 μ. Και με τη νέα γνωμοδότηση το ύψος τροποποιείται ως εξής:
Προς τη μεριά του αρχαιολογικού χώρου δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 18 μ., ενώ προς την πλευρά της λεωφόρου Κηφισού τα 21 μ.

Σημειώνεται ότι τα παραπάνω οικοδομικά τετράγωνα βρίσκονται εκτός των ορίων του αρχαιολογικού χώρου, ενώ στο ένα από αυτά, στο οικοδομικό τετράγωνο 124, υπάρχει ενδιαφέρον εταιρείας για την ανέγερση Mall.

Η τροποποίηση πήρε το πράσινο φως κατά πλειοψηφία, με τέσσερα από τα μέλη του ΚΑΣ να τάσσονται υπέρ της διατήρησης των 15 μ. και ένα υπέρ των 21 μ. προς όλες τις πλευρές.
Επιπλέον, η τελική γνωμοδότηση περιλαμβάνει την πρόβλεψη για διάσπαση των όγκων στα περιγράμματα των κτιρίων, προκειμένου να προσεγγίζουν την κλίμακα και τον χαρακτήρα της ευρύτερης προστατευόμενης περιοχής.

Η αρχιτεκτονική μελέτη των νέων κτιρίων στα εν λόγω οικοδομικά τετράγωνα, θα πρέπει να υποβληθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ, ενώ σε περίπτωση εκσκαφικών εργασιών θα υπάρχει έλεγχος από την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ