Ρονάλντο: Επιασε τον Πλατινί στην 1η θέση των σκόρερ μετά από 32 χρόνια - iefimerida.gr

Ρονάλντο: Επιασε τον Πλατινί στην 1η θέση των σκόρερ μετά από 32 χρόνια

Φωτογραφία: Twitter
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για 32 ολόκληρα χρόνια ο Μισέλ Πλατινί βρισκόταν στην 1η θέση του πίνακα των σκόρερ. Τα 9 τέρματα που σημείωσε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 1984, αποτελούσαν όριο ανεπίτρεπτο για να τον πλησιάσει οποιοσδήποτε. Μέχρι το βράδυ της Τετάρτης.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μετά τα δύο γκολ που σημείωσε απέναντι στην Ουγγαρία, έψαχνε ακόμη ένα για να φτάσει στην 1η θέση του πίνακα των σκόρερ στην ιστορία του EURO και να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Μισέλ Πλατινί.

Δεν το πέτυχε κόντρα στην Κροατία, ούτε κόντρα στην Πολωνία. Επρεπε να περιμένει έως τον ημιτελικό όπου με μια απίθανη κεφαλιά, νίκησε τον Χένεσι για να δώσει προβάδισμα στην Πορτογαλία.

Με το τέρμα αυτό έφτασε τα 9 και πλέον χρειάζεται ακόμη ένα για να μείνει πρώτος στην κορυφή των σκόρερ, στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων. Το πρώτο του τέρμα, ήταν στο EURO του 2004, στην ήττα της Πορτογαλίας από την Ελλάδα με σκορ 2-1. Εκτοτε βρήκε δίχτυα και στο EURO του 2008 και σε αυτό του 2012 καθώς και στο δρόμο για τον τελικό στα γήπεδα της Γαλλίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ