Αναστολή διαπραγμάτευσης για την Alapis του Λαυρεντιάδη στο Χρηματιστήριο - iefimerida.gr

Αναστολή διαπραγμάτευσης για την Alapis του Λαυρεντιάδη στο Χρηματιστήριο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Alapis, από σήμερα 1η Δεκεμβρίου 2011, αποφάσισε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Σωκράτης Λαζαρίδης, λαμβάνοντας υπόψη σχετικό αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, διότι σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, δεν δύναται να δημοσιεύσει εμπρόθεσμα τις οικονομικές καταστάσεις του γ΄ τριμήνου 2011 (μέχρι την 30 Νοεμβρίου 2011).

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το ανωτέρω κρίνεται αναγκαίο για την προστασία των επενδυτών, δεδομένου ότι δε διασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία της αγοράς των μετοχών της εταιρείας.

Η εταιρεία πάντως σήμερα το πρωί δημοσιοποίησε τα μεγέθη της, τα οποία είναι ζημιογόνα για το 9μηνο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τα καθαρά αποτέλεσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας προ έκτακτων μη επαναλαμβανόμενων επιβαρύνσεων (ήτοι απομειώσεις αξίας στοιχείων ενεργητικού ύψους 551 εκατ. ευρώ και πρόβλεψη επισφαλών απαιτήσεων ύψους 64,4 εκατ. ευρώ) ύψους 135,8 εκατ. Ευρώ ή ζημιές ύψους 751,2 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των ανωτέρω έκτακτων μη επαναλαμβανόμενων επιβαρύνσεων), έναντι κερδών 26,6 εκατ. ευρώ από συνεχιζόμενες δραστηριότητες το εννεάμηνο του 2010.

Παράλληλα, ο κύκλος εργασιών υποχώρησε κατά 23,9% στο εννεάμηνο του 2011 έναντι του κύκλου εργασιών από συνεχιζόμενες δραστηριότητες στο εννεάμηνο του 2010, κυρίως λόγω των σημαντικών θεσμικών αλλαγών στην αγορά των φαρμάκων και της σημαντικής μείωσης των τιμών αυτών απόρροια της συνεχιζόμενης ύφεσης καθώς και της έλλειψης ρευστότητας στην αγορά.

Τα αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε ζημιές ύψους 102,3 εκατ. ευρώ. Τα εν λόγω αποτελέσματα έχουν επιβαρυνθεί πρόσθετα και από έκτακτη μη επαναλαμβανόμενη πρόβλεψη επισφαλών απαιτήσεων ύψους 64,4 εκατ. ευρώ. Εάν δεν υπολογισθεί η ως άνω πρόβλεψη η ζημία ανέρχεται σε 37,9 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 197 εκατ. ευρώ από συνεχιζόμενες δραστηριότητες το εννεάμηνο του 2010.

Ο διευθύνων σύμβουλος και Γενικός διευθυντής ανασυγκρότησης της Alapis, κ. Κωνσταντίνος Αλατζάς, σχολίασε σχετικά με τα ανωτέρω οικονομικά αποτελέσματα:

«Οι δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν στην ελληνική αγορά, οι οποίες επηρεάζουν σημαντικά και την αγορά φαρμάκου στην οποία δραστηριοποιείται η Alapis σε συνδυασμό με τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει ο Όμιλος επηρέασαν αρνητικά τα οικονομικά αποτελέσματα της περιόδου που έληξε την 30 Σεπτεμβρίου 2011. Παρά το γεγονός αυτό, η εταιρεία συνεχίζει εντατικά την υλοποίηση του προγράμματος αναδιάρθρωσης ενώ στο πλαίσιο αυτό ξεκίνησε τη συνεργασία της με μια από τις μεγαλύτερες συμβουλευτικές εταιρείες παγκοσμίως στο τομέα της αναδιάρθρωσης εταιρειών, την Alix Partners. Με την αρωγή της Alix Partners και υπό το πρίσμα των εξελίξεων στην τοπική αλλά και στη διεθνή οικονομία στόχος είναι να ξεπεραστούν το συντομότερο δυνατό τα προβλήματα διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη συνέχιση των εργασιών.»

Πηγή:www.capital.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ