Η περίεργη εξαφάνιση της Αγκάθα Κρίστι που την έκανε διάσημη [εικόνες] - iefimerida.gr

Η περίεργη εξαφάνιση της Αγκάθα Κρίστι που την έκανε διάσημη [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως πού μπορεί να φτάσει ένα άτομο για να απαλύνει τον πόνο του; Κάποιοι ρίχνονται στο ποτό. Αλλοι βρίσκουν καταφύγιο στη μοναξιά ή στην οργή.


Υπάρχουν και κάποιοι που κάνουν μια περαστική τρέλα. Είναι αυτό ακριβώς που συνέβη στην Αγκάθα Κρίστι, το 1926.
Το 1926, η Αγκάθα Κρίστι είχε μόλις δημοσιεύσει το έκτο της αστυνομικό μυθιστόρημα «Ο Φόνος του Ρότζερ Ακρόιντ». Τα βιβλία της γίνονται ανάρπαστα, παρότι δεν βρίσκεται ακόμη στην κορυφή. Και ενώ η καριέρα της βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή, η καρδιά της ραγίζει: ο σύζυγός της Αρτσιμπαλντ της ανακοινώνει ότι θέλει διαζύγιο για να παντρευτεί την ερωμένη του. Την κατηγορεί ότι προτιμάει τα βιβλία της και την κόρη Ρόζαλιντ από εκείνον.

Η περίεργη εξαφάνιση της Αγκάθα Κρίστι που την έκανε διάσημη [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Η Αγκάθα Κρίστι είχε μόλις χάσει τη μητέρα της και εκείνος την κατηγόρησε ότι δεν μπορεί να ζει με ανθρώπους που είναι δυστυχισμένοι. Ο σύζυγός της, τον οποίο εκείνη υπεραγαπά, φεύγει και η Αγκάθα Κρίστι καταρρέει.
Την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου το βράδυ, φιλάει την Ρόζαλιντ, 7 ετών, και αφήνει ένα γράμμα στη γραμματέα της στο οποίο της ζητάει να ακυρώσει τα ραντεβού της. Ανεβαίνει στο αυτοκίνητό της Morris Cowley και εγκαταλείπει το σπίτι της στο Μπερκσάιρ μέσα στη νύχτα. Το πρωί δεν βρισκόταν στο κρεβάτι της και τα σεντόνια της ήταν κρύα.
Το αυτοκίνητό της ταυτοποιήθηκε στην άκρη ενός βάλτου με ανοιχτά φώτα, χωρίς να υπάρχουν ίχνη ατυχήματος. Στο εσωτερικό, η αστυνομία βρίσκει τα προσωπικά της είδη, τη γούνα της και το δίπλωμα οδήγησης. Δίπλα βρέθηκε η πουδριέρα της μητέρας της.
Το θέμα έγινε φυσικά πρωτοσέλιδο σε όλες τις εφημερίδες. Πρόκειται για απαγωγή; Πρόκειται για αυτοκτονία; Πρόκειται για φόνο που ζήτησε ο Αρτσιμπαλντ Κρίστι;

Η περίεργη εξαφάνιση της Αγκάθα Κρίστι που την έκανε διάσημη [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Αμέσως, αεροπλάνα σηκώνονται για να ελέγξουν την περιοχή (πρωτοφανές για την εποχή), σκυλιά, σώμα 1.000 αστυνομικών, 15.000 εθελοντές ψάχνουν το πτώμα της Αγκάθα Κρίστι. Αλλά δεν το βρίσκουν.
Στον τύπο η υπόθεση παίρνει χαρακτηριστικά θρίλερ. Μήπως η Αγκάθα Κρίστι κυκλοφορεί μεταμφιεσμένη; Οι εφημερίδες δίνουν πιθανά πορτρέτα της συγγραφέως με καπέλο, με γυαλιά, με κοντά μαλλιά.

Η περίεργη εξαφάνιση της Αγκάθα Κρίστι που την έκανε διάσημη [εικόνες] | iefimerida.gr 2


Ενας μάρτυρας ισχυρίζεται ότι την είδε ντυμένη άντρα, ένας άλλος πιστεύει ότι την είδε στα Harrods, στο Λονδίνο. Δύο συγγραφείς αστυνομικών μυθιστορημάτων συμμετέχουν στις έρευνες. Η Ντόροθι Σέγιερς επισκέπτεται το σημείο όπου εξαφανίστηκε. Ο Κόναν Ντόυλ δίνει ένα γάντι της Αγκάθα Κρίστι σε ένα μέντιουμ, η οποία αποφαίνεται ότι ζει και ότι δεν θα αργήσει να εμφανιστεί. Στο μεταξύ η χώρα συγκλονίζεται με τις καθημερινές εξελίξεις και 100 λίρες στερλίνες τίθενται στη διάθεση όποιου δώσει μια σοβαρή πληροφορία.

Η περίεργη εξαφάνιση της Αγκάθα Κρίστι που την έκανε διάσημη [εικόνες] | iefimerida.gr 3


Τελικά η Αγκάθα Κρίστι βρέθηκε από έναν μουσικό τζαζ, στην πόλη Χαρογκέητ στη βόρεια Αγγλία, όπου έδινε μια συναυλία. Οταν έφτασε επί τόπου ο σύζυγός της, η Αγκάθα Κρίστι δεν τον αναγνωρίζει, είναι χαμένη. Η αστυνομία ανακαλύπτει ότι βρισκόταν εκεί με το όνομα Τερέζα Νηλ, το όνομα της ερωμένης του Αρτσιμπαλντ! Η Αγκάθα Κρίστι ανεβαίνει στο δωμάτιό της για να πληρώσει, δοκιμάζει διάφορα φορέματα, ντύνεται, παίρνει τον σύζυγό της από το μπράτσο και φεύγει χωρίς να μιλήσει σε κανέναν.
Η ιστορία της εξάφάνισής της ενέπνευσε τον άλλο μετρ του θρίλερ, Αλφρεντ Χίτσκοκ, ο οποίος αποτύπωσε αυτή την ιστορία στην ταινία του The Lady Vanishes.
Η ίδια η Αγκάθα Κρίστι ρωτήθηκε για την εξαφάνισή της μετά από χρόνια και δεν απάντησε ποτέ, λέγοντας ότι έχει προβλήματα μνήμης.

Η περίεργη εξαφάνιση της Αγκάθα Κρίστι που την έκανε διάσημη [εικόνες] | iefimerida.gr 4


Τι μπορεί να συνέβη; Πιθανόν η Κρίστι ήθελε να δώσει ένα μάθημα στον σύζυγό της. Ισως να έπαθε περιστασιακή αμνησία που προκλήθηκε από το στρες και την κατάθλιψη. Οι πιο κυνικοί μίλησαν για διαφημιστικό κόλπο γιατί η Αγκάθα Κρίστι, μετά την εξαφάνισή της στην ομιχλώδη νύχτα, έφτασε στο απόγειο της δόξας της. Σήμερα, η βασίλισσα του πολάρ έχει ξεπεράσει τα 350 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο.

Η περίεργη εξαφάνιση της Αγκάθα Κρίστι που την έκανε διάσημη [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αγκάθα κρίστι εξαφάνιση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ