Οι καλοί τρόποι στο εστιατόριο -Οι 6 κινήσεις που δεν πρέπει να κάνετε ποτέ [λίστα] - iefimerida.gr

Οι καλοί τρόποι στο εστιατόριο -Οι 6 κινήσεις που δεν πρέπει να κάνετε ποτέ [λίστα]

Φωτογραφία: Pixabay
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοι έχουμε βρεθεί σε ένα τραπέζι είτε πρόκειται εστιατορίου είτε σπιτιού. Ωστόσο, πολλοί από εμάς δεν ξέρουν πως να συμπεριφερθούν και πώς να φάνε με τον σωστό τρόπο.

Οχι δεν είμαστε υπερβολικοί, αλλά σίγουρα και εσείς έχετε ενοχληθεί από τον συνδαιτυμόνα σας που μασάει με ανοικτό το στόμα και βλέπετε την τροφή να πάλλεται ανάμεσα σε δόντια και γλώσσα.

Οι καλοί τρόποι είναι δείγμα πολιτισμού. Θέλετε να είστε ευγενικοί και να δείχνετε κομψοί στους γύρω σας, και όχι να τους κάνετε να σκέφτονται πως ήταν λάθος που βρέθηκαν στο ίδιο τραπέζι μαζί σας.

Για να μην κάνετε, λοιπόν, λάθη, καλό θα ήταν να αποφύγετε κάτι από τα παρακάτω.

  • Σταματήστε να φωτογραφίζετε το πιάτο σας

Με το που βλέπετε το πιάτο, τσουπ, βγάζετε το κινητό και αρχίζετε να το φωτογραφίζετε για να το ανεβάσετε στο Instagram. Τι θα λέγατε, όμως, να το φάτε, πριν κρυώσει;

  • Τοποθετείτε το μαχαιροπίρουνο μαζί

​Αν δεν θέλετε να σας πάρουν το πιάτο, μην τοποθετείτε το μαχαιροπίρουνο μαζί. Σε ορισμένα εστιατόρια, οι σερβιτόροι καταλαβαίνουν πως έχετε ολοκληρώσει το γεύμα σας, οπότε σας μαζεύουν το πιάτο.

  • Πιάνετε με το λάθος χέρι το μαχαίρι και το πιρούνι

Οκ, όταν το κάνετε σπίτι σας δεν υπάρχει θέμα, ωστόσο, όταν βγαίνετε έξω προσπαθήστε να το κάνετε σωστά. Θα πείτε ποιος παρατηρεί αν «εγώ πιάνω το πιρούνι με το δεξί», πολλοί, για κάποιους μάλιστα είναι ενοχλητικό.

Μαχαίρι στο δεξί, πιρούνι στο αριστερό. Ετοιμοι για το εστιατόριο!

  • Πίνετε από το μπουκάλι

Οταν είστε για φαγητό καλό θα ήταν να αποφεύγετε να πίνετε από το μπουκάλι. Μπορεί να ευχαριστιέστε να πίνετε τη μπύρα με αυτό τον τρόπο, αλλά πείτε πως ήθελε κάποιος άλλος λίγη από αυτή. Δεν είναι κρίμα να μοιραστείτε το DNA σας;

  • Να διορθώνετε τους άλλους αν προφέρουν λάθος το φαγητό στον σερβιτόρο

Είναι εκείνη η στιγμή που ένας φίλος σας προφέρει λάθος ένα από τα πιάτα που θέλει να παραγγείλει και εσείς με ύφος τον διορθώνετε μπροστά στον σερβιτόρο. Μην το κάνετε είναι αγένεια. Αφήστε τον να το πει, όπως θέλει, ο σερβιτόρος θα το καταλάβει. Αν θέλετε να τον διορθώσετε, κάντε το, όταν φύγει ο σερβιτόρος ως αστείο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ καλοί τρόποι εστιατόριο τραπέζι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ