Το Παρίσι βιάζεται να αντικαταστήσει το Λονδίνο ως οικονομικό κέντρο -Υπόσχεται φοροαπαλλαγές - iefimerida.gr

Το Παρίσι βιάζεται να αντικαταστήσει το Λονδίνο ως οικονομικό κέντρο -Υπόσχεται φοροαπαλλαγές

(Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ICONPRESS/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την υπόσχεση ότι θα δημιουργήσει το πιο ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς της Ευρώπης, για ξένους πολίτες, έδωσε η γαλλική κυβέρνηση, σε μία προσπάθεια να προσελκύσει την τραπεζική δραστηριότητα του Λονδίνου που θα εκτοπιστεί μετά από την απόφαση του Brexit.

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε την οικονομική πρωτεύουσα του μέλλοντος», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς, ο οποίος την τελευταία στιγμή αποφάσισε να εμφανιστεί στο ετήσιο συνέδριο του χρηματοπιστωτικού λόμπι της Γαλλίας. «Με λίγα λόγια, τώρα είναι η ώρα να έρθετε στη Γαλλία», πρόσθεσε ο Βαλς.

Συχνά, ο χρηματοπιστωτικός τομέας της Γαλλίας έχει διαμαρτυρηθεί για την υψηλή φορολογία και τα κάποιες φορές εχθρικά σχόλια των πολιτικών. Ομως, τώρα το Παρίσι βλέπει μία ευκαιρία μετά από το αποτέλεσμα υπέρ της εξόδου από την ΕΕ στο βρετανικό δημοψήφισμα, το οποίο δημιουργεί ερωτηματικά για το αν το Λονδίνο θα πρέπει να είναι το κέντρο του ευρωπαϊκού τραπεζικού τομέα.

Ο Βαλς ανέφερε ακόμη ότι το ήδη ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς για τους ξένους πολίτες και τους Γάλλους που επιστρέφουν από το εξωτερικό θα ισχύει στο μέλλον για τα πρώτα οχτώ χρόνια τους στη χώρα, από πέντε που ισχύει έως τώρα. Το σχέδιο περιλαμβάνει εκπτώσεις για μη μισθολογικές απολαβές- όπως τα δίδακτρα που πληρώνουν οι εργοδότες για τα παιδιά των εργαζομένων- και για τα έσοδα που προκύπτουν από κεφάλαια τα οποία διατηρούνται στο εξωτερικό. Ακόμη, προς όφελος των ξένων οικογενειών, θα δημιουργηθούν σε σχολεία όσες τάξεις χρειάζονται για τα παιδιά τους, στη μητρική τους γλώσσα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μανουέλ Βαλς φοροαπαλλαγές Brexit
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ