Βαρουφάκης: Οι αναμνήσεις της «Ανοιξης της Αθήνας» συνεχίζουν να τους στοιχειώνουν - iefimerida.gr

Βαρουφάκης: Οι αναμνήσεις της «Ανοιξης της Αθήνας» συνεχίζουν να τους στοιχειώνουν

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Γιάνης Βαρουφάκης με το εισαγωγικό σημείωμα στο άρθρο του καθηγητή Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ στην ιστοσελίδα DiEM25 κάνει επίθεση στα ελληνικά ΜΜΕ.

Ο συντάκτης του σημειώματος που όλα δείχνουν ότι είναι ο πρώην ΥΠΟΙΚ επιτίθεται για ακόμη μια φορά στα ΜΜΕ, λέγοντας ότι στην πρώτη επέτειο «του θαραλέου ΟΧΙ του ελληνικού λαού τα ελληνικά ΜΜΕ που ελέγχονται από τους ολιγάρχες επιχείρησαν να εκμεταλλευθούν το βιβλίο του Γκάλμπρεϊθ προκειμένου να κατηγορήσουν, λογοκρίνουν ή απλά διασύρουν τον Γιάνη Βαρουφάκη. Το δηλητήριό τους ενάντια στο ΟΧΙ και στον Βαρουφάκη αποτελεί απόδειξη ότι οι αναμνήσεις της «Άνοιξης της Αθήνας» συνεχίζουν να τους στοιχειώνουν».

Παράλληλα, ο Βαρουφάκης αναφέρεται και ότι η ομάδα που εργάστηκε στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον ίδιο ήταν η μόνη που κατά τις διαπραγματεύσεις του 2015 εκτέλεσε πλήρως και επιμελώς τα καθήκοντά της υπηρετώντας την ελληνική δημοκρατία προασπίζοντας το Σύνταγμα και την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας. «Αλίμονο, μετά τη συντριβή της «Άνοιξης της Αθήνας» μια μεγάλης κλίμακας εκστρατεία διασυρμού και δυσφήμισης παραμένει ακόμα ενεργή. Το DIEM25 καλεί όλους τους Ευρωπαίους δημοκράτες να παραμείνουν σε εγρήγορση: Η προσπάθεια να συντριβεί το πνεύμα της «Άνοιξης της Αθήνας», που παραμένει ζωντανό και υγιές στην Ελλάδα παρά την περσινή ήττα θα ζημίωνε μόνιμα τις προοπτικές για μια δημοκρατική Ευρώπη», καταλήγει το σημείωμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βαρουφάκης ελληνικά ΜΜΕ δημοψήφισμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ